Recensie: The Birthday List

Recensie: The Birthday List

Recensie: The Birthday ListThe Birthday List
ISBN: 9780998358369
Publicatiedatum: 3 april 2018
Aantal bladzijdes: 404
Goodreads

Happily married to her college sweetheart, Poppy lived a blessed life with the husband of her dreams. Then everything changed. She is no longer a wife. She is no longer the envy of her single friends. Now, people look at her with pity as they whisper a single word behind her back.

Widow.

Years after her husband's tragic death, years of pain and sorrow and wishing for the life she'll never get back, Poppy decides to finish Jamie's birthday list. She'll do the things he wanted to most. Because maybe, just maybe, if she can complete his list, she can start to live again.

Poppy expects going through the birthday list will be hard. She expects it to hurt. But what she doesn't expect is Cole. Could the man who delivered the news of her husband's death and shattered her heart be the one to help her put it back together again?

The Birthday List is nog zo’n boek dat ik las voor RARE en waar ik nog nooit van gehoord had. Ik weet het, het wordt een beetje saai zo. Maar er komen gewoon zoveel auteurs die ik niet ken, haha. We leuk, want dan valt er een hoop te ontdekken. En wie weet wat ik allemaal daar nog ontdek (dit schrijf ik als ik nog niet geweest ben, maar verschijnt als ik weer thuis ben). 

Terug naar The Birthday List. Ik geloof dat dit boek een beetje love or hate is. De ene vindt het boek heel tof, de ander vindt het een beetje voortkabbelen. Zelf vond ik het boek goed, maar ik snap ook wel dat je het voortkabbelende minder vindt. Soms kan ik dat ook niet waarderen.

Het boek zelf deed me een beetje aan de boeken van Colleen Hoover denken qua onderwerp, maar die van haar hebben altijd wel ergens een onverwachte twist. Dat had dit boek verder niet. Maar goed, CoHo evenaren kan ook vrijwel niemand, dus daar reken ik echt niemand op af.

Ik vond The Birthday List best een origineel onderwerp hebben

Ik vond The Birthday List best een origineel onderwerp hebben en het las lekker weg. Nou ja, luisterde. Maar ik vind Devney Perry prettig schrijven en het las snel weg. De voorlezers hadden allebei ook een prettige stem en ik vond het leuk om te luisteren. Soms had ik zelf wel moeite met doorluisteren, want op sommige stukken gebeurt er wat minder.

Poppy en Cole vertellen allebei hun kant van het verhaal en daar ben ik blij om, want de boeken daarvoor was maar vanuit 1 personage en zelf vind ik dat dus niet zo leuk. Ik zie een verhaal het liefste vanuit meerdere kanten. Vind ik dus veel leuker en zo leer je de personages ook beter kennen. Ik vond beide personages best leuk. 

Ik vind dit best een mooie, opvallende cover die anders is dan de meeste.

Zo nu en dan moest ik wel een beetje wat wegslikken, al kwam het minder binnen dan verwacht. Misschien omdat ik het luisterde en die boeken meestal toch minder binnenkomen op emotioneel gebied. Behalve dan Clockwork Princess, bij dat boek heb ik zitten brullen als een klein kind, ook al wist ik precies wat er ging gebeuren. 

The Birthday List vind ik zelf vooral een roman en niet zozeer New Adult of Adult. Ja, die scenes zitten er zeker expliciet in, maar het voelde voor mij meer als een roman. Misschien omdat het verhaal wat langzamer gaat en iets minder hip voelde. Niets mis mee overigens.

Van mij krijgt The Birthday List 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: