Recensie: The Brightsiders

Recensie: The Brightsiders

Recensie: The BrightsidersThe Brightsiders
ISBN: 9781250189714
Auteur: Jen Wilde
Uitgever: Swoon Reads
Publicatiedatum: Swoon Reads
Genres: Contemporary, LGBTQ, Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

A teen rockstar has to navigate family, love, coming out, and life in the spotlight after being labeled the latest celebrity trainwreck in Jen Wilde's quirky and utterly relatable novel.

As a rock star drummer in the hit band The Brightsiders, Emmy King’s life should be perfect. But there’s nothing the paparazzi love more than watching a celebrity crash and burn. When a night of partying lands Emmy in hospital and her girlfriend in jail, she’s branded the latest tabloid train wreck.

Luckily, Emmy has her friends and bandmates, including the super-swoonworthy Alfie, to help her pick up the pieces of her life. She knows hooking up with a band member is exactly the kind of trouble she should be avoiding, and yet Emmy and Alfie Just. Keep. Kissing.

Will the inevitable fallout turn her into a clickbait scandal (again)? Or will she find the strength to stand on her own?

The Brightsiders was een boek dat me opviel door de voorkant en meer ook niet, want ik heb er nog nooit van gehoord. Ik zette het boek op mijn luisterboekenplank. Wat ik leuk vind aan deze app is dat ik best veel boeken lees die ik anders nooit, maar dan ook nooit opgepakt zou worden, maar nu luister ik ze toch. 

The Brightsiders is dus ook zo’n boek. Het is een boek waarin heel wat diverse personages zitten, want hoofdpersoon Emmy is biseksueel en heeft in het begin van het boek een vriendin. En nee, dit is geen spoiler, want het staat ook in de flaptekst (wel even opgezocht :)). Daarnaast zijn er meer mensen die in die strugglen met hun seksualiteit in dit boek. Ik heb het idee dat dat steeds belangrijker wordt in Young Adults, dat veel meer personages niet altijd even goed weten wat ze met zichzelf aan moeten.

Ergens vind ik dat wel mooi, want ik denk dat er heel veel jongeren zich hierin kunnen herkennen. En misschien niet alleen jongere mensen, maar ook oudere. Sowieso vind ik het wel fijn dat allang niet meer alle personages hetero zijn, maar dat in boeken de maatschappij ook meer en meer een afspiegeling wordt van de werkelijkheid.

Sommige personages wilde ik heel graag een klap geven

Emmy is de hoofdpersoon en je ziet dus ook het hele verhaal vanuit haar oogpunt. Ik kon me niet echt in haar inleven, al zaten er toch ook wel wat herkenbare dingen in. Wel vond ik haar leven af en toe iets te overdreven. Ik kan md voorstellen dat het leven van een rockster hectischer is, maar zo hectisch? Ik weet het niet.
Sommige bijpersonages, zoals Alfie, vond ik erg tof. Alfie vond ik echt een schatje en die wilde ik af en toe door zijn haar aaien, terwijl ik sommige andere personages eigenlijk heel graag een klap wilde geven.

In The Brightsiders zitten niet echt heel onverwachte of bijzondere dingen, het is gewoon een contemporary zoals er heel veel zijn. Toch vond ik deze wel bijzonderder dan sommige anderen en vooral door de diverse personages. Het is fijn als mensen zichzelf kunnen herkennen in boeken die ze lezen.

The Brightsiders is een leuke Young Adult contemporary en als je graag leest over diverse personages die gewoon divers zijn zonder er allemaal problemen mee te hebben, dan is dit een goed boek.

Van mij krijgt The Brightsiders 3.5 ster

Eén gedachte over “ Recensie: The Brightsiders

  1. Hee, ik volg je blog nu al een tijdje en ik wilde zeggen dat ik het echt leuk vind om te lezen. Dat had ik eigenlijk ook niet verwacht want meestal houd ik niet zo van recensies, maar jouw blog vind ik dus wel heel leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: