Recensie: The Butterfly Code

Recensie: The Butterfly Code

The Butterfly code
Auteur: Sue Wyshynski
Uitgever: Whitman Books
Publicatiedatum: 15 oktober 2015
Aantal bladzijdes: 346
Goodreads

Aeris Thorne is expecting a restful vacation in the remote town of Deep Cove. But on a stormy night, she meets the alluring and mysterious Hunter Cayman, and her life takes an exhilarating turn. Aeris is both drawn to him and determined to find out what he’s hiding.

But what Aeris doesn’t know is that he’s tormented by a secret: the truth behind his research. As he and Aeris are drawn together, the walls he’s built to protect himself threaten to crumble. At the same time, she uncovers clues to her own tragic past, answers she never thought to find--and a love she can't resist despite the dark troubles it brings. When Aeris’s life is threatened, Hunter is forced to make an impossible decision about her future—one that could change everything.

The Butterfly Code vroeg ik aan op Netgalley (een site waar je eARC’s van Engelse boeken aan kunt vragen), omdat het boek heel erg goed klonk. De samenvatting maakte me nieuwsgierig naar meer. Wat vond ik ervan?

The Butterfly Code begint goed en het maakt ook meteen heel erg nieuwsgierig. Meteen kreeg ik vragen zoals wie die Hunter was en wat hij in vredesnaam met hoofdpersoon Aeris wil, want dat hij iets van haar wil, is duidelijk. Dat weet je eigenlijk vrijwel meteen, alleen wat wist ik dan niet. Natuurlijk had ik zo mijn vermoedens en eigenlijk kwamen die ook wel uit. Er zaten in The Butterfly Code voor mij ook geen extreme plotwendingen, al zitten er een zeker paar interessante in die het verhaal ook best sterk maken.
Toch had ik halverwege het verhaal een beetje een inkakmoment. Op dat stuk voelde The Butterfly Code voor mij ook vooral als een heel raar boek. Je moet ook duidelijk wel je hoofd erbij houden, want anders raak je het spoor bijster. Daar had ik dus in het midden last van.

De personages vond ik best leuk, al is Aeris af en toe een beetje vermoeiend nieuwsgierig. Een klein meisje die alles graag weet en goede raad in de wind slaat, maar goed, dat doen heel veel personages natuurlijk. En Hunter vind ik wel oké, maar wel een beetje een standaard mannelijk character. Ik krijg niet echt goed te weten wat hij allemaal denkt. Dat zal ongetwijfeld ook komen, omdat het vanuit Aeris vertelt wordt en niet vanuit Hunter. Ik had af en toe graag zijn gedachten gezien. Toch vond ze wel iets te plat.

Ik vind het lastig om dit boek in een bepaald soort genre te delen, want het is een soort van fantasy of misschien zelfs wel sci-fi. Of misschien hoort The Butterfly Code toch wel thuis bij New Adult? Op Netgalley stond hij bij NA & thriller, maar dat is het niet. Er zit wel een soort van seksuele spanning in, maar die is voor mijn gevoel toch minder dan in een andere NA. Er zit genoeg spanning om het een thriller te laten zijn, dus ik heb het boek daarbij ingedeeld, al weet ik niet helemaal of het terecht is.

Zal dit boek blijven hangen? Nee, ik denk het niet. Het was oké, maar ook niet meer dan dat. Ook voelde het einde van The Butterfly Code te open, ik heb echt nog een heleboel vragen. Of er nog een deel komt, is me niet duidelijk eigenlijk. Volgens Goodreads in elk geval niet.

Met dank aan: Netgalley voor een digitaal exemplaar.

Eén gedachte over “ Recensie: The Butterfly Code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: