Recensie: The Crown’s Game

Recensie: The Crown’s Game

The Crown's Game
ISBN: 9780062422583
Auteur: Evelyn Skye
Series: The Crown's Game #1
Uitgever: Balzer + Bray
Publicatiedatum: 17 mei 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 399
Goodreads

Vika Andreyeva can summon the snow and turn ash into gold. Nikolai Karimov can see through walls and conjure bridges out of thin air. They are enchanters—the only two in Russia—and with the Ottoman Empire and the Kazakhs threatening, the Tsar needs a powerful enchanter by his side.

And so he initiates the Crown’s Game, an ancient duel of magical skill—the greatest test an enchanter will ever know. The victor becomes the Imperial Enchanter and the Tsar’s most respected adviser. The defeated is sentenced to death.

Raised on tiny Ovchinin Island her whole life, Vika is eager for the chance to show off her talent in the grand capital of Saint Petersburg. But can she kill another enchanter—even when his magic calls to her like nothing else ever has?

For Nikolai, an orphan, the Crown’s Game is the chance of a lifetime. But his deadly opponent is a force to be reckoned with—beautiful, whip smart, imaginative—and he can’t stop thinking about her.

And when Pasha, Nikolai’s best friend and heir to the throne, also starts to fall for the mysterious enchantress, Nikolai must defeat the girl they both love... or be killed himself.

As long-buried secrets emerge, threatening the future of the empire, it becomes dangerously clear... the Crown’s Game is not one to lose.

The Crown’s Game was een boek waar ik zelf nooit over gehoord had, maar waar Carina mee kwam, omdat het over Rusland gaat. En ik hou van Rusland. Nou ja, ik vind het vooral een fascinerend land. Een mysterieuze cultuur, een bijzondere geschiedenis met revoluties en tsaren. Dat was ook de reden dat ik dit boek moest en zou gaan lezen.

Ik heb eigenlijk nog niemand over The Crown’s Game gehoord, maar het is zeker een aanrader. Ik vond het echt tof toen ik eenmaal door het begin heen was.

Het begin van The Crown’s Game vond ik vrij lastig en ik was bang dat ik het vreselijk zou vinden. De schrijfstijl is best pittig en er staan veel woorden in waar ik nog nooit van gehoord had. Ik was ook blij met het woordenboek dat op mijn e-reader staat. En af en toe heb ik Google ook geraadpleegd. Bijvoorbeeld voor ‘a frock coat’, want ik had echt geen idee wat ik me daar bij voor moest stellen.

Het taalgebruik is wel logisch, want het boek speelt rond 1825 en toen werd er natuurlijk een ander soort taal gebruikt. Dus in die zin heeft Evelyn daar goed opgelet bij het schrijven van The Crown’s Game.Toen ik eenmaal gewend was aan de schrijfstijl en aan de woordkeuze, vloog ik er doorheen.

Ik vond het onderwerp van het boek niet heel origineel, maar toch vond ik het supergaaf om te lezen. The Crown’s Game moet het ook vooral hebben van de uitwerking die gewoon goed is. Ook de personages vind ik leuk. Het wordt verteld vanuit Vika en Nikolai, maar af en toe komt ook Pasha aan het woord, net als nog wat anderen.

Voor mij had Evelyn het bij Vika en Nikolai mogen laten, want al die personages voelde soms wel als teveel. Maar ik snap dat ze het gedaan heeft om de lezer zo’n volledig mogelijk beeld te geven, al had het voor mij niet gehoeven.

In The Crown’s Game zitten wel wat onverwachte gebeurtenissen die ik niet per se aan had zien komen tot vlak voor ze gebeurden, dus in die zin zijn ze onverwacht. Af en toe zat ik: ‘O, dat zit vast zo en zo.’ En dan bleek het ook zo te zijn.

Maar er zaten er ook een paar in The Crown’s Game die ik niet aan had zien komen, dus dat vond ik echt heel erg tof.

Ook vind ik het jammer dat er een liefdesdriehoek in het verhaal zit, want dat is toch wel zo onorigineel tegenwoordig. Maar goed, ik ben wel benieuwd wat er in deel 2 hiermee gaat gebeuren.

Ik ben sowieso erg benieuwd naar het nieuwe deel, want The Crown’s Game eindigt met een flinke cliffhanger. Argh! Vind ik niet leuk, want ik wil verder lezen potverdorie. Ik wil weten hoe het afloopt.

Dit boek is niet het beste boek van het jaar, maar het is zeker wel een van mijn favorieten van dit halfjaar totnutoe. The Crown’s Game is een aanrader als je van Rusland en fantasy houdt, gemixt met een beetje liefde en gewoon een tof boek wilt lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_5742ec271b534_selected-products” products=”9200000048091720,9200000048000894″ name=”Game” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: