Recensie: The Cruel Prince

Recensie: The Cruel Prince

Recensie: The Cruel PrinceThe Cruel Prince
ISBN: 9780316310277
Auteur: Holly Black
Uitgever: Little Brown
Publicatiedatum: 2 januari 2018
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Of course I want to be like them. They’re beautiful as blades forged in some divine fire. They will live forever.

And Cardan is even more beautiful than the rest. I hate him more than all the others. I hate him so much that sometimes when I look at him, I can hardly breathe.

Jude was seven years old when her parents were murdered and she and her two sisters were stolen away to live in the treacherous High Court of Faerie. Ten years later, Jude wants nothing more than to belong there, despite her mortality. But many of the fey despise humans. Especially Prince Cardan, the youngest and wickedest son of the High King.

To win a place at the Court, she must defy him–and face the consequences.

In doing so, she becomes embroiled in palace intrigues and deceptions, discovering her own capacity for bloodshed. But as civil war threatens to drown the Courts of Faerie in violence, Jude will need to risk her life in a dangerous alliance to save her sisters, and Faerie itself.

The Cruel Prince was er ineens. Het boek dook ineens overal op en zowel door de titel als door de cover en de goede verhalen werd mijn aandacht voor dit boek gewekt. Ik vroeg onder andere boekenbonnen voor mijn verjaardag en ik besloot dat dit een van de boeken zou worden die ik ervan kocht. Ik had nog nooit iets van Holly Black alleen gelezen, alleen de Magisterum-serie die ze samen met Cassandra Clare schrijft, maar ik hoor altijd goed verhalen dus vol goede moed begon ik aan The Cruel Prince.

Zegt een maand over een boek doen iets over wat ik ervan vond? Want uiteindelijk is dat wat er gebeurd is: ik begon op 1 februari aan dit boek en zo’n 27 dagen later was het pas uit. Zolang over een boek doen: ik geloof alleen dat Empire of Storms dat overtreft.

Mijn mening vormen over dit boek is een lastige, want het was niet bizarslecht en misschien deed ik er gewoon lang over vanwege ziekte en een leesdip. Maar waar het verhaal heel veelbelovend ging en waar ik in het begin als een speer ging, kakte het voor mijn gevoel halverwege heel erg in. Ineens was de vaart er weer uit en moest ik me door het midden trekken. Het was bijna een worsteling. Gelukkig ging het aan het einde weer vlotter.

Door bepaalde acties zie je echt wel dat dit meisje ballen heeft en zich niet in de slachtofferrol laat duwen.

Het idee vind ik wel tof en fae blijven intrigerend. Daarnaast zitten er wat plotwendingen in die ik niet aan had zien komen en die positief zijn voor het verhaal, want die erin zitten, zijn zeker tof en ik ben blij dat Holly ze erin gestopt heeft. Anders zou het helemaal saai geweest zijn.

De cover is zo vet. Maar deze en deze ook echt wel. Eigenlijk vind ik ze alledrie gewoon heel mooi, haha. 

Jude is de hoofdpersoon en je ziet alles vanuit haar oogpunt. Het boek is geschreven in de eerste persoon en daar ben ik blij om, want daardoor kan ik me altijd beter in een boek inleven. Bij Jude vond ik het best lastig om te doen. Ze staat nogal ver van me af en ik kon niet zo heel veel met haar. Is het tegenstrijdig als ik nu zeg dat ik haar wel een tof personage vond? Door bepaalde acties zie je echt wel dat dit meisje ballen heeft en zich niet in de slachtofferrol laat duwen, wat ik erg fijn vind, want ik word altijd een beetje moe van die personages.

Wat ik wel vervelend vond, was dat er zo ontzettend veel bijpersonages in zaten waar ik soms ook van in de war raakte met wie wie nou ook alweer was. Ik vond de naamkeuze van een personage dus heel grappig: Locke, want dat is de achternaam van mijn Riley. Drie keer raden aan wie ik dus steeds moest denken? Precies, haha.

Wel vond ik de gedichten in het boek een aanvulling en leuk gedaan ook met de pluizenbollen erbij, want ja, daar hou ik van he. Ook de cover vind ik erg mooi en het is er wel eentje die ik op zou pakken in de winkel.

The Cruel Prince is best een aardig deel en ik wil ook deel 2 wel lezen, maar niet zo graag dat ik het nu meteen moet hebben. Jammer. Voor mijn gevoel zat er een hoop potentie in, maar kwam het er niet helemaal uit. Dit boek en ik, we hadden gewoon niet zo’n klik. Persoonlijk snap ik de megahype rondom dit boek ook niet, maar dat zal wel aan mij liggen.

The Cruel Prince krijgt van mij 3 sterren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: