Recensie: The Dazzling Heights (spoilers voor 1)

Recensie: The Dazzling Heights (spoilers voor 1)

Recensie: The Dazzling Heights (spoilers voor 1)The Dazzling Heights
ISBN: 9780062418623
Auteur: Katharine McGee
Series: The Thousandth Floor #2
Uitgever: HarperCollins
Publicatiedatum: 29 augustus 2017
Genres: Audiobook, Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 432
Goodreads

All that glitters is not gold.

New York City, 2118. Manhattan is home to a thousand-story supertower, a breathtaking marvel that touches the sky. But amid high-tech luxury and futuristic glamour, five teenagers are keeping dangerous secrets…

Leda is haunted by memories of what happened on the worst night of her life. She’ll do anything to make sure the truth stays hidden—even if it means trusting her enemy.

Watt just wants to put everything behind him…until Leda forces him to start hacking again. Will he do what it takes to be free of her for good?

When Rylin wins a scholarship to an upper-floor school, her life transforms overnight. But being there also means seeing the boy whose heart she broke, and who broke hers in return.

Avery is tormented by her love for the one person in the world she can never have. She’s desperate to be with him…no matter the cost.

And then there’s Calliope, the mysterious, bohemian beauty who arrives in New York determined to cause a stir. And she knows exactly where to begin.

But unbeknownst to them all, someone is watching their every move, someone with revenge in mind. After all, in a world of such dazzling heights, just one wrong step can mean a devastating fall.

The Dazzling Heights is het tweede deel in de The Thousandth Floor serie en gaat verder op het einde van het eerste deel. En man, wat was dat eerste deel spannend aan het einde. Die cliffhanger was niet normaal spannend en ik kon dan dus ook niet wachten tot het tweede deel. Ik wilde weten hoe het verder ging met Rylin, Avery en Leda.

In The Dazzling Heights vertellen deze drie opnieuw hun verhaal, maar er komen ook nieuwe personages bij met hun eigen kijk op het verhaal. Ik vind het fijn dat ze allemaal een stukje vertellen en dat je het vanuit hun oogpunt ziet. Dat mis ik tegenwoordig aan boeken die maar vanuit een persoon geschreven zijn. Bij The Dazzling Heights vind ik het ook echt wel echt een toevoeging, want ik denk dat dit boek best saai zou zijn vanuit één iemand. Nu is het spannend en geeft het het verhaal echt vaart.

Natuurlijk is het ook wel een nadeel, want als lezer leer je niemand echt heel goed kennen. Voor mij blijven de personages helaas wel wat vlak hierdoor, omdat je er zoveel hebt. Maar ik heb natuurlijk wel favorieten en dat zijn bij dit boek vooral Leda en Rylin. Leda omdat die eigenlijk heel anders is dan iedereen denkt. En Rylin omdat ze een buitenstaander is.
Het boek doet me een beetje denken aan Gossip Girl en daar vond ik Dan en Jenny ook altijd de twee leuksten. De twee buitenstaanders die op de een of andere manier terechtkomen in dat wereldje van rijke mensen. Ik vind de namen trouwens heel tof en vooral Rylin. Als een personage een toffe naam heeft, trekt me dat op de een of andere manier eerder.

Deze cover is zo mooi!

The Dazzling Heights is niet het meest inhoudelijke boek dat ik ooit gelezen heb, maar het is gewoon fijn voor tussendoor. Het leest – of luistert in mijn geval – als een trein en je bent er zo doorheen. De schrijfstijl van Katherine McGee is er eentje die nieuwsgierig maakt en waarbij je door wilt lezen, omdat je wilt weten hoe het eindigt.

Het laatste stuk van The Dazzling Heights is heel spannend. Ineens gaat het heel snel en wil je weten hoe het af gaat lopen voor de personages. Helemaal weet je dat niet na dit deel, want er komt nog een deel 3. Maar je bent als lezer in elk geval een stukje wijzer.

Vond je het einde van The Thousandth Floor vervelend? Dan vind je dit deel net zo vervelend, want ook dit boek eindigt met een cliffhanger. Opnieuw een gigantische die ervoor zorgt dat je meteen door wilt lezen, maar niet kunt. Dat is het nadeel als een serie nog niet compleet is, haha. Je snapt dat ik deel drie dus ook absoluut wil lezen als hij uit is, want dat einde was grrr. Echt.

Van mij krijgt The Dazzling Heights drieënhalve ster. Net geen vier, omdat ik het daarvoor niet schokkend genoeg vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge