Recensie: The Distance Between Us

Recensie: The Distance Between Us

The Distance Between Us
ISBN: 9780062235657
Auteur: Kasie West
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 2 juli 2013
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 312
Goodreads

Seventeen-year-old Caymen Meyers studies the rich like her own personal science experiment, and after years of observation she’s pretty sure they’re only good for one thing—spending money on useless stuff, like the porcelain dolls in her mother’s shop.

So when Xander Spence walks into the store to pick up a doll for his grandmother, it only takes one glance for Caymen to figure out he’s oozing rich. Despite his charming ways and that he’s one of the first people who actually gets her, she’s smart enough to know his interest won’t last. Because if there’s one thing she’s learned from her mother’s warnings, it’s that the rich have a short attention span. But Xander keeps coming around, despite her best efforts to scare him off. And much to her dismay, she's beginning to enjoy his company.

She knows her mom can’t find out—she wouldn’t approve. She’d much rather Caymen hang out with the local rocker who hasn’t been raised by money. But just when Xander’s attention and loyalty are about to convince Caymen that being rich isn’t a character flaw, she finds out that money is a much bigger part of their relationship than she’d ever realized. And that Xander’s not the only one she should’ve been worried about.

The Distance Between Us is het tweede boek dat ik van Kasie West las. Na een paar New Adult boeken had ik echt weer zin in een luchtig boek met personages die niet al teveel problemen hebben, maar zich druk maken om andere dingen, zoals of de jongen in het boek de hoofdpersoon wel leuk genoeg vindt.

Dit boek voldoet aan het beeld dat ik vantevoren had en waar ik zin in had. Het is echt zo’n YA-boek als wat ik hierboven beschreef. Maar dat wil niet zeggen dat ik mijn tijd verspild heb met het lezen, want dat is nou ook weer niet zo. Kasie Wests schrijfstijl leest lekker snel weg en ik had dit boek dan ook in een paar dagen uit.

Voor mijn gevoel waren sommige dingen wel een beetje afgeraffeld, alsof de schrijfster die dingen nog even vergeten was om te noemen en dat draadje dus snel heeft afgehecht ergens. Er zaten wel wat dingen die ik niet per se aan had zien komen, maar geen mega schokkende dingen en het was ook vrij snel weer opgelost. Daar had best meer uitgehaald kunnen worden. Dat had het boek wel wat dikker gemaakt, maar ik denk dat dat het boek alleen maar ten goede gekomen was.

Caymen is de hoofdpersoon en je ziet dus ook alles vanuit haar oogpunt. Het boek is in de eerste persoon – de ik-persoon – geschreven, maar toch blijft Caymen wat oppervlakkig. Voor mij komt ze niet tot leven en wordt ze geen echt persoon. En dat geldt ook voor de rest. Bij Xander had ik niet zoiets van: awh, ik ben verliefd. Echt totaal niet. Het enige dat ik cool vond, was zijn naam. Maar ik heb dan ook een zwak voor jongens met die naam.

De voorkant is een fotocover en hoewel ik daar niet zo van ben, vind ik dit best een leuke voorkant. Misschien omdat er geen gezichten op staan. Gezichten vind ik altijd zo bepalend. Dan zie ik automatisch de persoon op de voorkant voor me, ook al lijkt hij of zij helemaal niet. Maar lichamen kunnen wel. En ik vind de verschillende lettertypes het ook tof maken. Net even iets anders dan anders. Het zorgt ervoor dat het minder saai en standaard is.

The Distance Between Us is geen boek dat ik me over vijf jaar nog zal herinneren, daarvoor heeft het me niet genoeg geraakt. Want dat doet het boek niet. Het is leuk om te lezen, maar het heeft me niet op een emotionele manier geraakt. Dit boek is er eentje die in het rijtje van The Unexpected Everything van Morgan Matson hoort, maar die van Morgan vind ik persoonlijk wel beter.

[bol_product_links block_id=”bol_58612acf77a51_selected-products” products=”9200000010822705″ name=”the distance between us” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge