Recensie: The Dream Thieves

Recensie: The Dream Thieves

Recensie: The Dream ThievesThe Dream Thieves
Auteur: Maggie Stiefvater
Series: The Raven Cycle #2
Uitgever: Scholastic
Publicatiedatum: 17 september 2013
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 439
Goodreads

If you could steal things from dreams, what would you take?

Ronan Lynch has secrets. Some he keeps from others. Some he keeps from himself.
One secret: Ronan can bring things out of his dreams.
And sometimes he's not the only one who wants those things.

Ronan is one of the raven boys—a group of friends, practically brothers, searching for a dead king named Glendower, who they think is hidden somewhere in the hills by their elite private school, Aglionby Academy. The path to Glendower has long lived as an undercurrent beneath town. But now, like Ronan's secrets, it is beginning to rise to the surface—changing everything in its wake.

The Dream Thieves is het tweede deel in de serie over Blue en de ravenjongens. The Raven Boys vond ik goed, maar vond ik wel wat lastig. Toch vond ik deel 1 wel interessant genoeg om deel twee, The Dream Thieves, ook te willen lezen en dus ging ik meteen door in dit deel.

In The Dream Thieves gaat Maggie Stiefvater verder waar ze gestopt is in deel 1. In dit deel is Ronan een stuk belangrijker en komt hier ook meer aan het woord. Je krijgt als lezer hier meer over zijn achtergrond te weten. In deel 1 blijft hij wat vaag, maar in dit deel wordt er veel uitgebreider over hem gesproken.

In dit deel zie je duidelijk dat er groei zit in de personages. Ik vind zowel Blue als Gansey leuker in dit deel. In The Dream Thieves wordt de relatie tussen de verschillende personages meer uitgediept dan in deel 1. Alleen Adam vind ik hier vermoeiender dan deel 1 en af en toe zou ik hem best een mep willen geven.

Door The Dream Thieves ben ik Ronan wel leuker gaan vinden en vooral beter gaan begrijpen. Gansey is vrij voorspelbaar, maar van Ronan weet je eigenlijk niet heel veel. En dat maakt hem een boeiend personage, boeiender dan bijvoorbeeld Gansey.

The Dream Thieves mist de megaplotwending die wel in The Raven Boys zat, maar desondanks gebeurt er genoeg om het boek boeiend te houden. Ook zitten er wel wat plotwendingen in, dus het is niet zo dat dit boek geen plotwendingen heeft. Maar ze zijn niet echt schokkend.

Het kabbelt wel wat meer dan in het eerste boek op sommige momenten. Het is natuurlijk ook een tweede deel en de nieuwigheid is er vanaf, maar er moet nog alleen een heleboel uitgelegd worden. Alleen niet teveel, want dan is er niets meer voor de andere boeken. Het stoort me verder niet, want ik had het boek alsnog snel uit. Dat komt ook door de schrijfstijl die nog steeds lekker vlot is.

Wel vond ik het ook moeilijk om in dit deel te komen in het begin en dat ondanks dat ik meteen verder ging, nadat ik deel 1 uitgelezen had. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat het Engels hier en daar best pittig is.

Door dit deel ben ik wel benieuwd geworden naar Blue Lily, Lily Blue, het derde deel.

[bol_product_links block_id=”bol_56f8022291a6a_selected-products” products=”9200000010967589″ name=”Thieves” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: