Recensie: The End of Our Story

Recensie: The End of Our Story

The End of Our Story
ISBN: 9780062335777
Auteur: Meg Haston
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 4 april 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

Bridge and Wil have been entangled in each other’s lives for years. Under the white-hot Florida sun, they went from kids daring each other to swim past the breakers to teenagers stealing kisses between classes. But when Bridge betrayed Wil during their junior year, she shattered his heart and their relationship along with it.

Then Wil’s family suffers a violent loss, and Bridge rushes back to Wil’s side. As they struggle to heal old wounds and start falling for each other all over again, Bridge and Wil discover just how much has changed in the past year. As the fierce current of tragedy threatens to pull them under, they must learn how to swim on their own—or risk drowning together.

The End of Our Story was eigenlijk een boek dat ik maar koos, omdat ik verder niet zoveel meer over had in mijn Storytel-app en geen zin had in nog een New Adult. Daar zorgt het expliciete luisterend vaak voor meer schaamrood op de kaken dan al lezen. Ik verwachtte er vrij weinig van.

The End of Our Story was wel een aardig contemporary boek, maar ook niet meer dan dat. De schrijfstijl van Meg Haston luistert lekker weg, maar om nu te zeggen dat er geweldige, onvergetelijke quotes of iets in zitten? Nee, dat niet. Het was echt zo’n tussendoor boek. Waar ik er dit jaar al veel te veel van gelezen en geluisterd heb met dank aan Storytel.

In The End of Our Story zat een plotwending die ik echt niet aan had zien komen. En Bridge duidelijk ook niet, te merken aan haar reacties. Die wending bleef voor mij wel wat open en had daar graag iets meer duidelijkheid in gezien.

Het einde is sowieso ook best wel open waardoor ik me wel af bleef vragen hoe het nou afloopt met de personages en hun verhaallijnen. Het verhaal van The End of Our Story wordt voor mij niet echt afgesloten. En dat kan zelfs met een open einde, maar hier voelde het voor mij of het laatste stuk gewoon even snel geschreven was.

Het verhaal wordt in de eerste persoon door Will en Bridge vertelt en het verhaal speelt zich af in zowel de zomer van hun senior year als tijdens hun junior year. Vooral in de stukken van Will wordt er gewisseld. Nu is dat wel belangrijk om het verhaal te vertellen, dus ik snap de keuze wel. Op die manier krijg je wel alles mee als lezer over hoe het nu allemaal precies zit met Will en dat vond ik wel echt interessant.

The End of Our Story was een aardige contemporary met personages die belangrijke keuzes moeten maken en levenslessen leren over dat niets zo zwart of wit is, maar meer een soort grijs. Het was oké, maar niet het beste boek ooit. Gewoon oké.

Misschien vind je The End of Our Story leuk als:

  • Je van contemporary houdt
  • Je schrijfsters als Morgan Matson tof vindt
  • Je op zoek bent naar een makkelijk zomerboek

Van mij krijgt The End of Our Story drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge