Recensie: The Envy of Idols

Recensie: The Envy of Idols

Recensie: The Envy of IdolsThe Envy of Idols
ISBN: 9781096619895
Publicatiedatum: 2 mei 2019
Aantal bladzijdes: 278
Goodreads

Share the new girl.
That won’t be easy, will it?
Especially not while trying to keep our thrones in the Burberry Prep social scene.
Marnye is learning to forgive us; the least we can do is protect her.
Let’s see who can make her fall in love first.
This time, there’s no bet. This time, it’s just our hearts on the line.

***

Take on the filthy rich girls—and do it with the help of the boys.
It’s us versus them, and it’s not going to be pretty.
The king of the school, a pissed-off narcoleptic, a tattooed rockstar, a varsity football player, and a prince.
Five guys to back me up, five boys that give me butterflies.
They say they’ve changed their ways; it’s time to see if they can keep that promise.

Wil je deze recensie lezen, maar de serie ook en ben je nog niet voorbij boek twee? Je gaat spoilers krijgen van twee, honderd procent zeker.

The Envy of Idols kwam uit, vlak nadat ik het tweede deel, Bad, Bad Blue Bloods gelezen had en dus kon ik best gauw doorlezen. Moet ook wel met zo’n einde als twee had. De boeken van C.M. Stunich hebben altijd best een einde waardoor je gewoon verder wil lezen.

De boeken van C.M. Stunich hebben altijd best een einde waardoor je gewoon verder wil lezen.

The Envy of Idols speelt zich af in het derde jaar van de Burberry Prep Academy en dat houdt dus ook in dat hoofdpersoon Marnye weer een jaar ouder is.

Waar ze zich in deel twee vooral focuste op de wraak op de drie mannelijke idols, doet ze dat hier op de meiden. Ik vond haar in deel twee echt heel sterk overkomen en ik vond de wraakacties ook erg mooi. Zat regelmatig: ‘lekker voor je!’

Maar in drie had ik dat gevoel toch minder. Er zaten wel wat van die scenes in The Envy of Idols, maar toch minder voor mijn gevoel. Overigens zaten er nog wel van die scenes in, maar die waren meestal met andere personages – of werden door die gedaan. Overigens vind ik Marnye wel een personage met lef, want de dingen die zij doet, moet je maar durven.

De jongens vind ik trouwens ook leuk en ik snap Marnye wel. In dit deel kom je iets meer van ze te weten, maar je weet nog lang niet alles. Zo heb ik nog steeds geen idee wat het motief van Windsor nou precies is. Wat wil hij van Marnye? Ik verwacht er in boek 4 alles over te weten te komen.

Maar misschien is het ook wel leuk als ze een beetje mysterieus blijven, dat houdt het spannend enzo.

Wat ik wel jammer vind, is dat je het niet uit hun oogpunt ziet, maar alles vanuit haar. Ik wil weten wat die jongens denken, verdorie! Wat vinden zij van de hele situatie?

Ook dit derde boek voelt een beetje als een soap waar je geen genoeg van kunt krijgen en in door wilt blijven gaan. Het boek leest makkelijk weg, al ging ik minder hard dan door de andere boeken. Maar ik denk dat dat meer door mezelf en mijn soort van leesdipje kwam.

The Envy of Idols is een prima vervolg op de eerdere delen in deze serie en er is eindelijk wat meer actie met hier en daar kwijlwaardige scenes. Toch vond ik het boek minder leuk dan deel twee. Desondanks ben ik heel benieuwd naar deel 4, het laatste deel in deze serie. Gelukkig hoef ik daarvoor maar tot eind mei te wachten, dus dat valt mee.

Toch krijgt The Envy of Idols van mij 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: