Recensie: The fall of butterflies

Recensie: The fall of butterflies

The fall of butterflies
ISBN: 9780062313676
Auteur: Andrea Portes
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 10 mei 2016
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 386
Goodreads

Willa Parker, 646th and least popular resident of What Cheer, Iowa, is headed east to start a new life.

Did she choose this new life? No, because that would be too easy—and nothing in Willa’s life is easy. It’s her famous genius mother’s idea to send her to ultra-expensive, ultra-exclusive Pembroke Prep, and it’s only the strength of her name that got Willa accepted in the first place.

But Willa has no intentions of fitting in at Pembroke. She’s not staying long, she decides. Not at this school—and not on this planet. But when she meets peculiar, glittering Remy Taft, the richest, most mysterious girl on campus, she starts to see a foothold in this foreign world—a place where she could maybe, possibly, sort of fit.

When Willa looks at Remy, she sees a girl who has everything. But for Remy, having everything comes at a price. And as she spirals out of control, Willa can feel her spinning right out of her grasp.

In Willa’s secret heart, all she’s ever wanted is to belong. But if Remy, the girl who gave her this world, is slip-sliding away, is Willa meant to follow her down?

De samenvatting van The fall of butterflies sprak me aan en dus besloot ik om het boek als audiobook te gaan luisteren, benieuwd naar hoe dit verhaal zich zou ontvouwen.

In eerst instantie overwoog ik om het boek bijna meteen weg te klikken, omdat ik en de schrijfstijl en de voorlezer niet prettig vond om naar te lezen. Maar mijn motto is altijd dat ik minstens vijftig bladzijdes moet lezen in een boek. In een audiobook zou dat ongeveer anderhalf uur zijn. Dat heb ik gedaan.

De schrijfstijl vond ik niet zo fijn, want de ik-persoon, Willa, vertelt iets teveel naar mijn zin. Het voelde een beetje als teveel show don’t tell, alsof de schrijfster het verhaal vertelde en het niet liet zien. Ik kan me zo voorstellen dat dit meer iets is waar schrijvers opletten dan gewone schrijvers.

Misschien was dit ook de reden dat ik niet zo’n klik met Willa had. Ik vond haar niet stom – wel een zeur af en toe -, maar ik vond eigenlijk ook niets anders van haar. Ze was een aardig boekpersonage, maar voor mij is ze niet meer geworden dan dat. Ook de andere personages vond ik niet heel bijzonder. Wel zaten er wat dingen in die ik niet aan had zien komen en ik vind het wel mooi dat Willa groeit als persoon, dat ze uiteindelijk blijft wie ze was, ook al verliest ze zichzelf even een tijdje.

Maar: Andrea Portes maakt je wel nieuwsgierig en zorgde er uiteindelijk wel voor dat ik het boek gewoon afluisterde, ondanks dat ik niet zo’n fan was van de voorlezer. Het einde is verwacht en onverwacht. Aan de ene kant zou je dit einde kunnen verwachten bij een boek als The fall of butterflies, maar ik had dit niet per se verwacht. Het einde is vrij open, er zou zo nog een tweede deel kunnen komen waar het een jaar later is of zoiets. Ik ben ergens wel benieuwd hoe het Willa en de anderen zal vergaan.

Het verhaal vind ik trouwens nog steeds wel boeiend, want boeken met rijke, fucked-up kinderen vind ik altijd wel interessant en vind ik wel een tof onderwerp. Dat was ook de hoofdreden dat ik dit boek luisterde.

26116452

De voorkant van The fall of butterflies vind ik heel gaaf en zou ik zeker oppakken, al zal dat ook wel komen omdat ik iets met vlinders heb. Ik vind het magische diertjes die zoveel betekenen.

The fall of butterflies is een prima contemporary YA-novel, maar ik vond hem niet bijzonder en ik zou hem ook niet per se aanraden aan iemand. Hij was wel oké, maar niet meer dat dat. Ik heb nog een boek van deze schrijfster staan en ik hoop echt dat dat boek beter is.

[bol_product_links block_id=”bol_57d597c7146a0_selected-products” products=”9200000054518638″ name=”butterfly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge