Recensie: The Fates Divide

Recensie: The Fates Divide

The Fates Divide
ISBN: 9789000354245
Auteur: Veronica Roth
Series: Carve the Mark #2
Uitgever: Unieboek|Het spectrum
Publicatiedatum: 10 april 2018
Genres: Sci-fi, Young Adult
Aantal bladzijdes: 378
Goodreads

Het lot bracht ze samen.
Nu zal het ze verdelen.

De levens van Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn bepaald door hun lotsbestemmingen. Het lot van Akos is dat hij zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar toch is hij verliefd geworden op Cyra. Dan eist Cyra's doodgewaande vader Lazmet, een meedogenloze tiran, de Shotet-troon op. Akos vreest dat zijn einde dichterbij is dan ooit. Lazmet staat op het punt een barbaarse oorlog te ontketenen, en Cyra en Akos willen hem koste wat het kost tegenhouden. Ze moeten hun familie, hun rijk en misschien zelfs elkaar verraden en bepalen waar hun loyaliteit ligt.

The Fates Divide is het tweede deel van Carve the Mark en dat boek vond ik erg goed, toen ik er eenmaal in zat. Ik ben namelijk niet zo van de sci-fi en ging dat boek dus ook vooral lezen omdat ik de Divergent-serie van Veronica Roth las (wisselend commentaar over de boeken). Ik was wel benieuwd of ze het succes van Divergent kon herhalen. En dat boek verraste me, dus ik werd benieuwd naar The Fates Divide.

Ik moest weer even terughalen wat er in het eerste deel allemaal gebeurd was, dus in het begin had ik wat moeite om erin te komen. Wie was wie ook alweer? Maar toen ik erin zat, las een stuk best vlug weg. En toen … en toen ging het mis. Ik weet niet waar of waarom, maar op een bepaald moment verloor ik mijn interesse in het boek. Ik vermoed dat ik het toen saai vond worden, want er zit best een stuk in dat ik niet echt boeiend vond en waar ik moeite had om doorheen te komen.

The Fates Divide voelde voor mij niet als mijn boek. Waar ik bij Carve the Mark weinig problemen had met het feit dat het sci-fi is, had ik dat wel met The Fates Divide. Daar liep ik echt vast op. Wat ik ook heel vervelend vond, zijn al die verschillende personages die aan het woord komen en ik het idee had niet iedereen even goed te leren kennen. Ik heb liever 1, hooguit 2 personages om dit te voorkomen.

 

Ik vind de cover wel echt geweldig en ik ben blij dat de uitgeverij besloten heeft om die te houden, want hij is echt heel mooi.

In dit boek had ik met niemand echt een klik, maar als ik dan het meest boeiende personage moet kiezen, dan is dit wel Cyra. Voor mij had die het meest boeiende verhaal. Maar ik vond de draadjes erg door elkaar heen lopen en soms was ik ook kwijt wie er op dat moment aan het woord zat. Voor mijn gevoel was The Fates Divide echt gericht op het plot.

In dit tweede deel gebeurt een heleboel, misschien wel iets teveel. Voor mij was de balans af en toe een beetje zoek. Soms gebeurde er teveel, soms weer te weinig en dat vond ik jammer. Op sommige momenten was het ook echt een worsteling om er doorheen te komen en ik heb er echt heel lang over gedaan.

Niet dat het boek slecht was, want dat vond ik dan ook weer niet. Maar het was duidelijk: dit is niet mijn boek. Omdat het wel een goed boek is, maar ik het niet vond, krijgt ‘ie 3 sterren. Want hij is niet zo slecht dat het maar twee sterren waard is en ik weet ook zeker dat sci-fi liefhebbers hier echt wel van zouden kunnen genieten.

The Fates Divide is mij toch te sci-fi achtig en ik weet ook nog niet of ik het derde deel ga lezen. Als je wel van dit genre houdt, dan is het misschien wel je ding. Verwacht alleen niet iets als Divergent, want het is echt heel anders en dat vind ik wel sterk. Dat Veronica gewoon iets heel anders neerzet.  

Van mij krijgt The Fates Divide 3 sterren.

The Fates Divide heb ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Best of YA gehad. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge