Recensie: The Gravity Between Us

Recensie: The Gravity Between Us

The Gravity Between Us
ISBN: 9781909490130
Publicatiedatum: 17 oktober 2013
Aantal bladzijdes: 310
Goodreads

Where does friendship stop and love begin?

At just 19, Kendall Bettencourt is Hollywood’s hottest young starlet with the world at her feet – but behind the glamour and designer dresses is a girl who longs for normal.

Payton Taylor is Kendall’s best friend since childhood, and the one person who reminds her of who she really is – her refuge from the craziness of celebrity life.

With her career taking off, Kendall moves Payton to LA to help keep her sane. But Payton is hiding a secret that could make everything ten times worse. Because to her, Kendall is more than a best friend – she is the only girl that she has ever loved.

Just as they need each other more than ever, they’ll have to answer the question of where friendship stops and love begins? And find out whether the feelings they have can survive the mounting pressure of fame…

The Gravity Between Us is a daring, romantic, emotional story about friendship, love, and finding the courage to be yourself in a crazy world.

New Adult novel: recommended for 17+ due to mature themes and sexual content

The Gravity Between Us trok mijn aandacht toen ik op zoek was naar New Adults over twee vrouwen. Er zijn er heel wat over twee mannen in het genre. Zo hebben bekende auteurs als Elle Kennedy en Sarina samen de HIM-duologie over Jamie Canning en Ryan Wesley, twee mannen.

Soms kies ik weleens op basis van dat soort ratings een boek.

Maar de boeken over twee vrouwen zijn best dun gezaaid in het genre (als je aanraders hebt, laat het me weten!) en ik was wel benieuwd. Van de zogenoemde M/M-boeken heb ik er een paar gelezen en nu was ik benieuwd naar de vrouwelijke variant. The Gravity Between Us klonk goed toen ik de samenvatting las. Hoe mijn eerste ervaring met een F/F-boek was, lees je in ook in deze recensie.

Ik besloot dat ik meer boeken in dit genre wilde lezen, omdat ik ooit zelf nog een F/F-boek hoop te schrijven (nog geen personages, nog geen titel en ook nog geen boek, maar er zijn plannen).

Ik had best hoge verwachtingen van het boek, vooral door de flaptekst die ik erg tof vond klinken en de ratings op Goodreads. En ja, ik weet dat ik me daar niet teveel door af moet laten leiden, maar soms kies ik weleens op basis van dat soort ratings een boek.

Auteur Kristen Zimmer ken ik niet, dus ik had ook geen idee hoe ze zou schrijven. Ik vond haar schrijfstijl op zich best goed weglezen, al had ik op de een of andere manier best moeite met doorlezen. Het was best een leuk boek, maar toch kwam ik er niet goed genoeg in.

Misschien ook wel omdat ik gewoon niet zo’n klik had met personages Payton en Kendall. Ik vond ze allebei wel oké, maar het was niet dat ik me echt heel erg in kon leven ofzo. Ze waren oké, maar bleven voor mij vlak. Ik kon ze allebei niet echt doorgronden.

Daarnaast miste ik scenes die ik graag wel gelezen had en maakte de auteur zich er voor mijn gevoel best makkelijk vanaf, dat vond ik ook jammer.

The Gravity Between Us viel me stiekem een beetje tegen. Het was een prima boek en het is belangrijk dat dit soort boeken er zijn (want diversiteit), maar dit boek gaat niet bij mijn favorieten horen. Ik zal ongetwijfeld meer gaan lezen, want er moet ergens een steengoede zijn.

Van mij krijgt The Gravity Between Us 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: