Recensie: The Heartbreakers

Recensie: The Heartbreakers

Recensie: The HeartbreakersThe Heartbreakers
ISBN: 9781492612568
Publicatiedatum: 4 augustus 2015
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

"When I met Oliver Perry, I had no clue he was the lead singer for The Heartbreakers. And he had no idea that I was the only girl in the world who hated his music."

Stella will do anything for her sick sister, Cara—even stand in line for an autographed Heartbreakers CD...for four hours. She's totally winning best birthday gift this year. At least she met a cute boy with soft brown hair and gorgeous blue eyes while getting her caffeine fix. Too bad she'll never see him again.

Except, Stella's life has suddenly turned into a cheesy love song. Because Starbucks Boy is Oliver Perry – lead singer for the Heartbreakers. And even after she calls his music crap, Oliver still gives Stella his phone number. And whispers quotes from her favorite Disney movie in her ear. OMG, what is her life?

But how can Stella even think about being with Oliver — dating and laughing and pulling pranks with the band — when her sister could be dying of cancer

The Heartbreakers was een boek dat ik al weleens ergens langs had zien komen, maar niet zoveel acht op had geslagen. Het leek me wel leuk, maar het is op de een of andere manier toch niet blijven hangen. En toen kwam ik het tegen als luisterboek. Ik had zin in een luchtig verhaal dat lekker weglas. Vandaag geef ik mijn mening over het eerste deel in The Heartbreakers Chronicles.

Het boek deed me een beetje aan een fanfiction

Het boek heeft 1 hoofdpersoon: Stella. Je ziet dus ook het hele boek vanuit haar oogpunt. Haar gedachten krijg je dus ook heel goed mee. Dat kan fijn zijn, maar zelf vond ik het jammer. Ik vond Oliver een stuk boeiender dan Stella en dan vooral door zijn leven.
Niet dat ik haar stom vond, dat absoluut niet. Ze is een tof personage en ik vond het wel leuk dat ze geen idee heeft wie Oliver is. Stella is vrij down to earth en recht door zee.

Het verhaal – en Stella – deed me een beetje denken aan mijn eigen fanfiction die momenteel op Wattpad staat, over 5 Seconds of Summer.

Over dat laatste gesproken: The Heartbreakers deed me dus ook denken aan een fanfic en vooral aan eentje over bovenstaande band. Er zaten bepaalde uitspraken in (‘Dat de fans constant moeten roepen dat het geen boyband, maar een band is, zegt genoeg’). Uitspraken die ik herken en die ik zelf ook weleens roep, haha. Overigens kon ik niet echt vinden of het ook echt een fanfic is of dat het puur toeval is.

Je weet op bladzijde 1 al voor een groot deel hoe het zal lopen, dus daar moet je wel van houden.

Niet dat het erg is als het een fanfiction zou zijn, want The Heartbreakers is een boek dat lekker wegleest/luistert. Ik had het best snel uit. Het is mega voorspelbaar, maar dat vond ik niet erg. Ik had juist wel zin in voorspelbaar. Je weet op bladzijde 1 al voor een groot deel hoe het zal lopen, dus daar moet je wel van houden.

Onverwachte plotwendingen vind je ook zeker niet in dit boek. Wel een hoop tienerdrama, liefde voor een ‘we zijn geen boyband’ band en eentje met een prettige schrijfstijl. Ali Novaks schrijfstijl is lekker vlot en je vliegt er doorheen.

The Heartbreakers is het eerste deel in een trilogie en ik vind hem leuk genoeg om deel 2 en 3 ook te gaan lezen. Is ‘ie bijzonder? Nah, nee, meer iets voor tussendoor en dat is ook prima.

Van mij krijgt The Heartbreakers 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge