Recensie: The House

Recensie: The House

Recensie: The HouseThe House
Auteur: Christina Lauren
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 6 oktober 2015
Genres: Horror, Thriller, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Gavin tells Delilah he’s hers—completely—but whatever lives inside that house with him disagrees.

After seven years tucked away at an East coast boarding school, Delilah Blue returns to her small Kansas hometown to find that not much has changed. Her parents are still uptight and disinterested, her bedroom is exactly the way she left it, and the outcast Gavin Timothy still looks like he’s crawled out of one of her dark, twisted drawings.

Delilah is instantly smitten.

Gavin has always lived in the strange house: an odd building isolated in a stand of trees where the town gives in to mild wilderness. The house is an irresistible lure for Delilah, but the tall fence surrounding it exists for good reason, and Gavin urges Delilah to be careful. Whatever lives with him there isn’t human, and isn’t afraid of hurting her to keep her away

Ik had nog nooit van dit boek gehoord en toen kwam Marielle met dit boek en waarom het zo goed was. Daardoor werd ik nieuwsgierig. Ik herkende de naam,  Christina Lauren, al van een ander boek dat ik ooit gelezen had. Van The House verwachtte ik dan ook een vijftig tinten grijs boek met heel veel seks. Maar dat was het niet bepaald.

Achter de naam Christina Lauren niet één, maar twee schrijvers: Christina Hobbs en Lauren Billings. Dat zie je de laatste tijd wel meer, maar toch vind ik dat altijd interessant, vooral als je dat niet merkt in het schrijven. Dat vind ik echt knap dus. Ze hebben het in één stijl geschreven, iets dat je nogal eens ziet bij andere schrijfduo’s. En ik weet zelf hoe ontzettend lastig het is om samen in één stijl te schrijven. Dus ik vind dat Christina en Lauren met The House een goed boek afgeleverd hebben.

Ik vind de schrijfstijl goed. Het begin van The House is wel lastig, want ik kwam er in eerst instantie niet in. Dat is een beetje taai, dus daar moet je doorheen. Maar als je er eenmaal doorheen bent, leest je het zo uit. The House is een boek dat nieuwsgierig maakt en in het begin zat ik met heel veel vragen. Hoe zit dit? En waarom doet Gavin dat? Op de meesten kreeg ik wel antwoord, maar niet alles. Ik vraag me nog steeds dingen af, maar als ik die op zou schrijven, dan zou ik spoileren, dus dat doe ik niet.

De spanning is megagoed. Het is duidelijk dat beide schrijfsters dat deel van het schrijven prima beheersen. Je merkt dat The House onder je huid kruipt en je een luguber gevoel geeft. Af en toe zat ik ook te huiveren. Misschien was het ook niet zo’n goed idee om The House voor het slapen gaan te lezen. Als je geen last hebt van een vervelend gevoel, kan dat prima, maar ik was iets banger dan normaal in de donkere gang.

Beide personages komen aan het woord en ze hebben allebei een andere kijk op de hele situatie. Gavin is rustig, vertrouwt snel en Delilah is springerig, nieuwsgierig. Dat merk je ook in de stukken. Zowel Gavin als Delilah hebben een eigen stem en dat is fijn. Daardoor was het minder vervelend dat Gavin en Delilah om en om aan het woord komen, want dat heb je vrij snel door.

Maar als je van boeken met heel veel spanning houdt, dan is dit absoluut een goed boek. Het is geen thriller, maar ook niet echt een horror. Wat het precies voor genre is, ben ik nog niet helemaal over uit. Een Young Adult Horror Thriller misschien?

[bol_product_links block_id=”bol_568be1755048f_selected-products” products=”9200000040409063″ name=”House” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: The House

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge