Recensie: The Iron Trial

Recensie: The Iron Trial

Recensie: The Iron TrialThe iron trial
Auteur: Cassandra Clare, Holly Black
Series: Magisterium #1
Uitgever: Scholastic
Publicatiedatum: 9 september 2014
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 299
Goodreads

Think you know magic?
Think again.
The Magisterium awaits...

Most people would do anything to get into the Magisterium and pass the Iron Trial.

Not Callum Hunt. Call has been told his whole life that he should never trust a magician. And so he tries his best to do his worst – but fails at failing.

Now he must enter the Magisterium. It's a place that's both sensational and sinister. And Call realizes it has dark ties to his past and a twisty path to his future.

The Iron Trial is just the beginning. Call's biggest test is still to come..

Callum Hunt heeft altijd gehoord dat magie gevaarlijk is, dodelijk. Op het moment dat hij wordt geroepen voor zijn test bij het Magisterium, is hij ook vastbesloten om te falen zodat niemand hem wil en hij bij zijn vader kan blijven. Natuurlijk loopt dat anders en Callum ontdekt dat magie niet alleen maar gevaarlijk is. Magie kan ook een bindmiddel zijn en iets waardoor hij vrienden krijgt.

Eigenlijk begon het boek meteen goed en ik werd meteen nieuwsgierig naar Call. In het begin moest ik trouwens over wat vooroordelen heen: Er zit magie in. Dan lijkt het vast op Harry Potter. Er zitten nog wat overeenkomsten niet, maar toch is de serie ook totaal anders dan Harry Potter. Waar ik niet zo dol was op Harry, ben ik dat (nog) wel op Call. De serie vind ik meteen een stuk donkerder.

Het einde is een veelbelovend einde voor het volgende boek. Aan het einde zat ook een zeer interessante verrassing die ik beslist kon waarderen en ik ben heel benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen.

Onder het lezen dacht ik hier en daar de individuele schrijfstijl te herkennen van de schrijfsters, maar daar twijfelde ik over. Ik ken de schrijfstijl van Holly Black (nog) niet, alleen die van Cassandra Clare. Maar over het algemeen is het goed geschreven en is er nauwelijks te merken dat er twee auteurs zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge