Recensie: The Jewel

Recensie: The Jewel

The Jewel
ISBN: 9780062235794
Auteur: Amy Ewing
Series: The Lone City #1
Uitgever: HarperTeen, Young & Awesome
Publicatiedatum: 19 oktober 2016
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 358
Goodreads

Vandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsonziende hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Over The Jewel had ik al een heleboel goede dingen gehoord, maar ik begon toch niet in het boek. En toen kwam ik het boek tegen als luisterboek en was ik toch wel benieuwd. Mede door de cover die ik tof vind, ook al hou ik helemaal niet van fotocovers. Door die enorme jurk valt hij op.

En het viel me niet tegen. The Jewel is een boek dat ideaal is om te luisteren. Niet te ingewikkeld en een fijne voorlezer die geen hysterische voorleesstem heeft. Er zijn niet teveel verhaallijnen die door elkaar heen lopen waardoor het goed te volgen is.

In het begin moest ik denken aan The Selection, want in het begin lijkt het daar wel een beetje op en ook het soort maatschappij heeft er wel wat van weg. Net als het onderwerp: de hoofdpersoon staat op tegen de gevestigde maatschappij en daaruit vloeit het verhaal voort. En eerlijk is eerlijk: door de voorkant moet ik ook wel een beetje aan de boeken van de Selection denken.

Violet vertelt het hele verhaal en ze is een redelijk personage. Af en toe is ze wel een beetje een zeurpiet, maar ze maakt ook nogal wat mee, dus ik kan het haar niet heel erg kwalijk nemen. Ik weet niet wat ik zou doen als ik in deze situatie in The Jewel zou zitten.
Ash en Raven ik ook leuke personages, al is Ash wel een beetje de standaardjongen die vaak in dit soort boeken zitten. Leuk, maar wel een beetje voorspelbaar.

31452104-1

In The Jewel zitten best wat onverwachte gebeurtenissen, al zou je die wel aan kunnen zien komen als je al vaker van dit soort dystopische boeken gelezen hebt. Dan is het boek niet echt een verrassing meer. Wel vond ik het einde er eentje waarbij ik met open mond zat te kijken, want dat had ik niet aan zien komen. Echt zo van: dit kan het einde niet zijn. Maar dat was het wel. Gelukkig wordt The Jewel opgevolgd door The White Rose, het tweede deel.

Toch vond ik The Jewel leuk om te lezen en heb ik me niet verveeld. Ik ben ook heel benieuwd naar deel 2 en hoe dit verder zal gaan. Ik wil zeker doorlezen en ik ben heel benieuwd hoe het af gaat lopen.

[bol_product_links block_id=”bol_584e96ba3b69e_selected-products” products=”9200000059720296″ name=”jewel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge