Recensie: The Kissing Booth

Recensie: The Kissing Booth

The Kissing Booth
ISBN: 9780552568814
Auteur: Beth Reekles
Series: The Kissing Booth #1
Uitgever: Corgi Childrens
Publicatiedatum: 13 december 2012
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 448
Goodreads

Meet Rochelle Evans: pretty, popular--and never been kissed. Meet Noah Flynn: badass, volatile--and a total player. And also Elle's best friend's older brother...

When Elle decides to run a kissing booth for the school's Spring Carnival, she locks lips with Noah and her life is turned upside down. Her head says to keep away, but her heart wants to draw closer--this romance seems far from fairy tale and headed for heartbreak.

But will Elle get her happily ever after?

The kissing booth was een boek die ik niet kende, maar die me best leuk leek. Gewoon zo’n standaard contemporary Young-adultboek zoals er al zoveel zijn, maar die boeken zijn voor mij altijd een soort guilty pleasure, want soms vind ik het heerlijk om dit soort boeken te lezen. Zonder personages met al te ingewikkelde verledens. Dit is inderdaad zo’n boek. Er gebeurt weinig schokkends en er zitten ook niet echt heel veel plotwendingen in waarvan je zegt: Die zag ik écht niet aankomen. Eigenlijk geen eentje, dus in die zin voldeed het aan wat ik verwachtte.

Het boek luisterde lekker weg. The kissing booth was zo’n boek waarbij ik dacht: O, ja leuk, ik mag weer verder lezen. Maar het is geen boek waarbij je zoiets hebt van: O, ik móét verder lezen, hoe dan ook. Soms had de voorlezer een iets te hysterische, schrille stem en had ik zoiets van: wow, iets minder kan ook wel.

Het was wel een fijn om te luisteren, want het was niet dat je heel goed op moest letten, omdat je anders de draad kwijt was. Nee, zo’n boek was The Kissing Booth niet. Ook als je wat minder oplette, had je weinig gemist.

Wat ik wel vervelend vond, was dat er supervaak in het boek gezegd werd dat Noah zo knap was. Op een bepaald moment had ik zoiets van: ja, nu weet ik wel dat het de hottest guy in school is en dat alle meisjes met hem willen.

Elle – Rochelle – was best een leuk hoofdpersonage, al vond ik haar soms iets te meisjesachtig naar mijn smaak en iets teveel zeuren over dingen. Ik hou van personages die wat stoerder zijn en die niet steeds zitten van: hoe zie ik eruit?

Het hele verhaal wordt verteld vanuit Elle waardoor je de rest van de personages uit haar ogen ziet. En ik ben nu eigenlijk wel benieuwd wat Noah van dit alles vond, maar hij komt niet aan het woord. Dat had The Kissing Booth waarschijnlijk net iets interessanter gemaakt.

The Kissing Booth is een fijne luchtige, YA contemporary, dus als je daarvan houdt, vind je het misschien wel een leuk boek. Maar het was geen boek dat ik me altijd zal herinneren. Het was aardig en dus krijgt het boek drie sterren.

[bol_product_links block_id=”bol_584418226adf9_selected-products” products=”9200000010636995″ name=”booth” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: