Recensie: The Last Little Blue Envelope

Recensie: The Last Little Blue Envelope

Recensie: The Last Little Blue EnvelopeThe Last Little Blue Envelope
Auteur: Maureen Johnson
Series: Little Blue Envelope #2
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 26 april 2011
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 282
Goodreads

Ginny Blackstone thought that the biggest adventure of her life was behind her. She spent last summer traveling around Europe, following the tasks her aunt Peg laid out in a series of letters before she died. When someone stole Ginny's backpack—and the last little blue envelope inside—she resigned herself to never knowing how it was supposed to end.

Months later, a mysterious boy contacts Ginny from London, saying he's found her bag. Finally, Ginny can finish what she started. But instead of ending her journey, the last letter starts a new adventure—one filled with old friends, new loves, and once-in-a-lifetime experiences. Ginny finds she must hold on to her wits . . . and her heart. This time, there are no instructions.

Dit deel vond ik leuker dan het vorige deel. Geen idee waarom. Misschien door Oliver? Ginny is nog steeds degene die ze in het vorige deel ook al was, al vind ik ook haar leuker in dit deel. Misschien omdat je nu meer van haar weet? Aan het begin van het boek leefde ik met haar mee en vond ik het oprecht zielig voor haar wat er gebeurde.
Ook in dit deel nam Amsterdam een plaats in in het verhaal. Sterker nog: Het verhaal is opgedragen aan de Nederlandse lezers die hoopten dat Ginny terug zou keren naar Nederland en dat deed ze. In dit deel komen er minder landen aan bod, maar de vaart die in deel 1 zat, zit er nog steeds in. Waar deel 1 af en toe wel een beetje saai vond, vond ik dat in deel 2 eigenlijk helemaal niet.
Ik wilde weten wie er achter de mysterieuze Oliver zat, hoe het zou eindigen en natuurlijk: Wat staat er in de laatste brief?

Dit boek is net als het vorige boek een boek dat prima geschikt is om te lezen tijdens een reis, tijdens een vakantie en ook dit deel is een zomerboek, ook al speelt zich niet af in de zomer. Een ‘kerstvakantieboek’ zou het trouwens ook kunnen zijn. Het is een fijn en leesbaar boek en ik vind de schrijfstijl van Maureen Johnson prettig, dus ik zal vast nog wel meer boeken van haar lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge