Recensie: The Lie

Recensie: The Lie

Recensie: The LieThe Lie
ISBN: 9781310516290
Publicatiedatum: 15 februari 2016
Aantal bladzijdes: 292
Goodreads

Their love led to a lie
Their truth led to the end

Brigs McGregor is crawling out from the ashes. After losing his wife and son in a car accident and his job from his subsequent downward spiral, he's finally moving forward, getting a prestigious teaching position at the University of London and a new life in the city. Slowly, but surely, he's pushing past the guilt and putting his tragic past behind him.

Until he sees her.

Natasha Trudeau once loved a man so much she thought she'd die without him. But their love was wrong, doomed from the start, and when their world crashed around them, Natasha was nearly buried in the rubble. It took years of moving on to forget him, and now that she's in London, she's ready to start again.

Until she sees him.

Because some loves are too dangerous to ever indulge.
And some loves are far too powerful to ignore.
Their love just might be the life and the death of them.

The Lie is alweer mijn derde Karina Halle-boek. Wow! Zo heb je nooit van iemand gehoord en zo heb je in een maand tijd drie boeken gelezen. En dat allemaal omdat je in je luisterboekenapp een boek tegenkomt dat wel tof klinkt.

Ik hou niet zo van slechte eindes. Maar het zijn vaak wel de boeken die blijven hangen.

Maar goed, The Lie dus. Ik had eigenlijk geen idee waar het over zou gaan, dus ik ging zonder voorkennis het boek in. In het begin moest ik heel erg wennen aan de voorlezers en vooral aan de man omdat hij een bijzonder sterk Schots accent heeft. Ook wel logisch aangezien het mannelijke personage – Brigs – daar vandaan komt. Ik vind het wel top dat daarnaar gekeken is, want zo wordt het wel echter. En ook Natasha heeft een accent, maar dan het Amerikaanse aangezien zij uit Los Angeles komt.

Toen ik er eenmaal zat, was ik benieuwd naar hoe het verder zou gaan en wilde ik verder lezen. Ik wilde weten hoe het af zou lopen of dat het uiteindelijk toch een slecht einde had. Want weet je, ik hou niet zo van slechte eindes. Maar het zijn vaak wel de boeken die blijven hangen. Overigens is dit geen spoiler, want ik zeg nergens dat The Lie een slecht einde heeft ;-).

The Lie wordt vanuit Brigs en Natasha verteld en omdat ze allebei zo anders praten was het meteen duidelijk dat je vanuit een ander luisterde. Ik weet natuurlijk niet hoe het zit als je leest, maar tijdens het luisteren was het duidelijk. Je komt het een en ander te weten over de personages en ze krijgen wel meer diepgang, al blijven ze voor mij een beetje vlak. Zelf had ik trouwens geen voorkeur in wie ik leuker vond, want ik vond ze allebei wel oké. Niet heel bijzonder, wel aardig.

Er zitten stukken in het heden in, maar ook stukken uit het verleden die in dit boek een belangrijke rol spelen. Je merkt ook echt dat de flashbacks een duidelijke rol hebben om het verhaal te ondersteunen. Zonder deze stukken zou het verhaal in The Lie een stuk minder interessant zijn.

Er zitten wel wat plotwendingen in The Lie, maar ze zijn bijna niet schokkend. Er zit wel eentje in die vrij vooraan zit die ik heel interessant vond, omdat het hele verhaal daarop reageert. Die had ik ook niet aan zien komen, helemaal niet zo vroeg. Verder valt het mee.

The Lie vond ik een goede (New) Adult, maar ik vond dat hij minder indruk maakte dan de andere twee die ik van deze auteur las. Desondanks vond ik hem best leuk en las hij lekker weg. Het is een wat langzamere romance met iets oudere personages (achterin de twintig/begin dertig). Het is trouwens het vierde deel in een serie, maar je kunt hem prima los lezen. Ik heb de rest van de serie ook nog niet gelezen en kon hem goed volgen.

Van mij krijgt The Lie drie sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: