Recensie: The Look

Recensie: The Look

Recensie: The LookThe Look
Auteur: Sophia Bennett
Uitgever: The house of books
Publicatiedatum: mei 2013
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Ted is een buitenbeentje, een raar kind dat vaak nogal akward doet. Dan wordt ze gevraagd door een modellenscout die wel wat in haar ziet. Niet dat Ted dat gelooft...nee, het moet wel een nepscout zijn die geld wil zien.

Ondertussen krijgt Tess modewuste zus Ava een levensbedreigende ziekte. Ted weet niet wat ze moet doen: Moet ze model worden of toch maar niet? Haar zus speelt de grootste rol in de keuzes van Ted.
Waar kiest Ted voor?

Ik kwam het boek op de verschillende boekensites tegen en ik besloot het eens te reserveren bij de bibliotheek. O, man, ik houd van de bieb.

In het boek zitten weinig plottwists en ik vind de personages ook wat plat blijven, al vind ik de genante situaties van Ted soms wel grappig. En te overdreven vaak. Ik heb in gedachten trouwens best een keer geroepen: Doe nou niet zo stom, Ted!
Ik dacht dat ik akward was, maar blijkbaar valt dat best wel mee. Ted is beslist erger, veel erger. Aan de andere kant weet ik niet wat ik zou doen als ik gevraagd zou worden als model (ik heb de looks niet en ik wil het ook niet, maar dat zijn details). Waarschijnlijk zou ik zo iemand ook uitlachen.

Ik vind het wel goed dat de schrijfster niet alleen maar over het oppervlakkige leven van een model schrijft, maar ook over een jong meisje die een levensbedreigende ziekte krijgt en hoe dat zijn weerslag heeft op de hoofdpersoon Ted. Dat geeft het boek diepte, meer dan wanneer het niet ook over een ziekte ging.

Het is een aardig en boek dat snel uitleest als je er eenmaal in zit, maar meer ook niet. Het is niet zo indrukwekkend als sommige andere boeken over ziektes en dat had het kunnen zijn. Gelukkig was het ook geen tijdverspilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge