Recensie: The Love Letters of Abelard and Lily

Recensie: The Love Letters of Abelard and Lily

Recensie: The Love Letters of Abelard and LilyThe Love Letters of Abelard and Lily
ISBN: 9780544932050
Auteur: Laura Creedle
Uitgever: HMH Books for Young Readers
Publicatiedatum: 26 december 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 339
Goodreads

When Lily Michaels-Ryan ditches her ADHD meds and lands in detention with Abelard, who has Asperger’s, she’s intrigued—Abelard seems thirty seconds behind, while she feels thirty seconds ahead. It doesn't hurt that he’s brilliant and beautiful.

When Abelard posts a quote from The Letters of Abelard and Heloise online, their mutual affinity for ancient love letters connects them. The two fall for each other. Hard. But is it enough to bridge their differences in person?

This hilarious, heartbreaking story of human connection between two neurodivergent teens creates characters that will stay with you long after you finish reading.

The Love Letters of Abelard and Lily had ik al een tijd geleden bij veel bloggers voorbij zien komen met daarbij nogal diverse meningen. Ik besloot dat ik niet bijzonder veel behoefte had om het te lezen. Waarom ik hem toch heb gelezen? Ik kwam hem wat later bij Storytel tegen en vroeg me af wat mijn mening zou zijn, of ik het eens zou zijn met de goede of juist met de kritischere recensies.

The Love Letters of Abelard and Lily vertelt het verhaal over twee tieners die allebei geen standaardhersenen hebben: Lily heeft ADHD, Abelard heeft een ASS (aan autisme verwante stoornis) Asperger (of tegenwoordig: autisme). Ik vond het interessant dat ze allebei iets hebben en dat het niet een van de twee is. Het zijn ook onderwerpen waar ik in mijn leven mee bezig ben, want ik ben zelf een autist (alleen dan PDD NOS) en vraag me weleens af of ik een vorm van ADD – zonder de H – heb of dat het mijn autisme is.

Lily vertelt het verhaal in de eerste persoon en ik herken zeker wel dingen in haar. We zijn bijvoorbeeld allebei goed in dingen kapot maken. Ik weet niet of dit ook een ding is van autisme overigens, maar het zou best kunnen. Zeker omdat deze twee dingen vaak met elkaar samenhangen. We zijn bijvoorbeeld allebei erg goed in bekers kapotgooien. Lily is de hoofdpersoon, Abelard komt alleen aan het woord als bijpersonage

Lily vertelt het verhaal in de eerste persoon en ik herken zeker wel dingen in haar. We zijn bijvoorbeeld allebei goed in dingen kapot maken.

En dat is iets wat ik jammer vind, want ik had ook zo graag geweten hoe hij denkt, wat hij denkt van de hele situatie. In Lily kan ik me inleven, omdat je haar beter leert kennen, maar Abelard blijft best een plat personage en ik denk dat daar veel meer mee gedaan had kunnen worden. Zeker omdat ik vind dat er best nog een taboe rust op autisme.

Er zijn nog altijd mensen die denken dat je dan gek bent (nope!) en dat je bijvoorbeeld helemaal niet kan communiceren (nope!). Genoeg autisten draaien gewoon mee in de maatschappij zonder dat je weet dat ze iets mankeren. Ze doen misschien net even iets anders, maar het zijn geen kwijlende kasplantjes die niets anders kunnen dan met hun hoofd ergens tegenaan bonken. Dus dit was dit uitgelezen kans om daar dieper op in te gaan. Dat vond ik ook echt een gemis. 

Deze covers vind ik veel mooier dan de originele

Ik vond het boek niet altijd even interessant, want er waren momenten dat ik echt geen zin had om verder te luisteren en dat ik het gewoon een beetje saai vond. Het was niet slecht, maar bij vlagen wel gewoon saai.  En het einde vond ik best raar. Ik snap waarom ervoor gekozen is, maar zelf vond ik het een jammer einde en had ik er wat anders mee gedaan. Voor mijn gevoel klopten er dingen ook niet – maar ja, in fictie kan dat – en vond ik het wat ongeloofwaardig.

The Love Letters of Abelard and Lily vond ik een aardig boek, maar miste best wat dingen die voor mij toch wel essentieel waren helaas. Maar als je dit soort onderwerpen in boeken interessant vindt, is dit boek misschien ook leuk.The Love Letters of Abelard and Lily krijgt 3 sterren van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge