Recensie: The Midnight Star

Recensie: The Midnight Star

The Midnight Star
ISBN: 9780399167850
Auteur: Marie Lu
Series: The Young Elites #3
Uitgever: Penguin
Publicatiedatum: 11 oktober 2016
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 316
Goodreads

There was once a time when darkness shrouded the world, and the darkness had a queen.

Adelina Amouteru is done suffering. She’s turned her back on those who have betrayed her and achieved the ultimate revenge: victory. Her reign as the White Wolf has been a triumphant one, but with each conquest her cruelty only grows. The darkness within her has begun to spiral out of control, threatening to destroy all that she’s achieved.

Adelina’s forced to revisit old wounds when a new danger appears, putting not only Adelina at risk, but every Elite and the very world they live in. In order to save herself and preserve her empire, Adelina and her Roses must join the Daggers on a perilous quest—though this uneasy alliance may prove to be the real danger.

The Midnight Star was zo’n boek waar ik ontzettend naar uitkeek. Een boek dat ik het liefste zo snel mogelijk wilde lezen, omdat ik zo benieuwd was hoe The Young Elites trilogie zou eindigen. Tegen iedereen riep ik dat deze serie beter was dan Legend. Dus de verwachtingen waren voor dit deel ook best hooggespannen dus. En de cover zorgde er ook wel een beetje voor dat ik nog benieuwder werd.

Het begin vond ik eigenlijk gewoon saai. Ik was een heleboel dingen vergeten, al heb ik deel 1 en 2 niet eens zo lang geleden gelezen. Maar blijkbaar was het toch langer geleden dan ik dacht en was ik heel veel vergeten. Het begin van The Midnight Star was dus lastig.

Gelukkig was ik in het midden alweer gewend aan de schrijfstijl en de personages. Het midden van The Midnight Star vond ik echt heel goed. Het was spannend, maakte nieuwsgierig en ik wilde graag verder lezen. Helaas had ik ook andere dingen te doen, dus doorlezen ging niet meteen.
Maar in het midden gebeurde ook nare dingen die ik echt, echt, echt niet oké vind. Daar ben ik nog steeds boos over op Marie Lu. Had ze dit nou niet op een andere manier op kunnen lossen? Het liefste zou ik heel hard willen roepen wat er gebeurt, maar nee, dat is niet leuk. Het enige dat ik erover kwijt wil: @#$%^^ :'(!

De personages worden in The Midnight Star nog beter dan in de andere twee. Ik vind Marie Lu heel goed in het bedenken van sterke vrouwelijke personages. De jongens/mannen bij haar vind ik meestal wat minder, al vond ik in deze serie Enzo wel een schatje. Een badass schatje dan.

In het hele boek zaten behoorlijk wat onverwachte plotwendingen die het verhaal vaart gaven. Waarschijnlijk vond ik het begin van het boek hierom saai, omdat dit er in het begin bijna niet in zat.

Ik had gehoopt op een explosie, op een heftig goed boek. Het boek was heftig, het einde behoorlijk onverwacht (die had ik dus echt niet aan zien komen). Maar tegelijkertijd was het einde nogal een ‘wtf’ einde. Zo van: wat gebeurt hier? Wat is dit? Waarom eindigt deze serie zo? Aan het einde had ik een beetje het gevoel of ik dingen gemist had, dus dat was een beetje jammer.

The Midnight Star was een prima deel, maar het was jammer dat het boek voor mij een beetje tegenviel.

[bol_product_links block_id=”bol_581733f6a254b_selected-products” products=”9200000057852233″ name=”star” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: