Recensie: The Nerdy and the Dirty

Recensie: The Nerdy and the Dirty

The Nerdy and the Dirty
ISBN: 9781627798501
Auteur: B.T. Gottfred
Uitgever: Henry Holt and Company
Publicatiedatum: 15 november 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Pen Lupo is sick and tired of hiding who she is. On the outside, Pen is popular, quiet, and deferential to her boyfriend. On the inside, however, Pen is honest, opinionated--and not quite sure that she's like other girls. Do they have urges like she does?

His classmates may consider him a nerd, but Benedict Pendleton knows he's destined for great things. All he has to do is find a worthy girlfriend, and his social station will be secured. Sure, Benedict is different--but that's what he likes about himself.

When fate intervenes, both Pen and Benedict end up at the same vacation resort for winter break. Despite their differences, the two are drawn together. But is there such a thing as happily ever after for a nympho and a nerd?

The Nerdy and the Dirty zat ineens in mijn mailbox – die op de computer, niet mijn echte – lang voor het boek zou verschijnen. De reden daarvoor was omdat ik ook een ander van dezelfde schrijver op Netgalley.com gelezen had en dat ze dachten dat ik het boek misschien wel leuk zou vinden daarom. En de titel klonk goed, de cover was helemaal in mijn straatje en de samenvatting klonk ook nog eens leuk.

Niet zo heel gek dat ik hoge verwachtingen van dit boek had. Dit moest wel een leuk boek zijn, maar helaas viel het boek een beetje tegen. Niet dat het ontzettend slecht was, dat ook niet. Maar ik miste de humor die wel in de titel, The Nerdy and the Dirty, zit voor mij. Ik heb eigenlijk geen moment moeten lachen, niet echt hard in elk geval. Als ik drie keer gegniffeld hebt, is het veel.

In het begin van The Nerdy and the Dirty vond ik de schrijfstijl ook niet zo heel fijn. Ik had veel moeite om erin te komen en voor mij las het gewoon niet lekker weg of zo. Alleen DNF-en (Did Not Finish) wilde ik dit boek ook niet. Want elk boek verdient een tweede kans, dus ook The Nerdy and the Dirty. Later werd het beter, maar ook steeds niet echt zo humoristisch als het klonk.

Ik kon ook niet zoveel met de personages, dus misschien was dat ook de reden dat ik er niet zo goed in kwam. Beide personages, Pen – Penelope – en Benedict vond ik raar. Van Pen vind ik dat na het lezen van het boek nog steeds, van Benedict minder. Maar de personages groeien wel gelukkig. Voor mij werden ze later wel beter, al weet ik vrij zeker dat ik deze personages me over een paar maanden niet meer zal herinneren.

27779274

Wat ik me na het lezen wel afvraag is of Benedict soms Asperger heeft. Hij doet namelijk heel social awkward op zo’n vreemde manier dat ik me af ben gaan vragen of hij Asperger heeft. Niet dat daar wat mis mee is. Ik vind het altijd wel leuk, een soort van herkenningspunt, omdat ik ook heel social awkward ben. En vooral als tiener had ik daar veel last van.

Het boek is een Young Adult, maar is nogal expliciet en gaat veel over seks. Dus als je dat niet prettig vind om te lezen, zou ik dit boek niet aanraden. Verder was het boek best leuk. Ik heb me vermaakt tijdens het lezen van The Nerdy and the Dirty toen ik er eenmaal in zat. Dus drie sterren vind ik een mooi aantal.

Ik kreeg van dit boek een recensie-exemplaar van Netgalley.com. Bedankt!

[bol_product_links block_id=”bol_57e9073f53706_selected-products” products=”9200000052004924″ name=”The Nerdy and the Dirty” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge