Recensie: The New Guy (and other senior distractions)

Recensie: The New Guy (and other senior distractions)

The New Guy (and Other Senior Year Distractions)
ISBN: 9780316382786
Auteur: Amy Spalding
Uitgever: Poppy
Publicatiedatum: 5 april 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Goodreads

A ridiculously cute, formerly-famous new guy dropping into your life? It's practically every girl's dream.

But not Jules McCallister-Morgan's.

I realize that on paper I look like your standard type-A, neurotic, overachiever. And maybe I am. But I didn't get to be the editor of my school's long-revered newspaper by just showing up*. I have one main goal for my senior year-early acceptance into my first choice Ivy League college-and I will not be deterred by best friends, moms who think I could stand to "live a little," or boys.

I know what you're thinking: Calm down, Jules. But you don't understand. This stuff matters. This is my life. And I'm not going down without a fight.

Van The New Guy (and Other Senior Year Distractions)had ik nog nooit gehoord toen ik het boek op de boekenplank gooide, maar het klonk leuk. Het boek wordt voorgelezen door de auteur zelf. Waar ik bij Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging nog mopperde dat de schrijfster het niet zelf niet moet voorlezen, bij dit boek van Amy Spalding had ik er geen last van. Misschien omdat Amy een fijne stem heeft om naar te luisteren.

The New Guy (and Other Senior Year Distractions) is een boek waarbij de titel nogal een mond vol is, zeg. Persoonlijk zou ik voor een kortere titel gekozen hebben, want dit is niet echt iets dat je even zegt. In elk geval: ik niet. Al blijft het boek misschien wel hangen, juíst door die lange titel.

The New Guy (and Other Senior Year Distractions) hoef je geen schokkende plotwendingen te verwachten of bizarre dingen, want die gebeuren niet echt. Het kabbelt een beetje voort en vertelt het verhaal van een meisje die in het laatste jaar van de middelbare school zit en alles op alles zet om haar school met goede cijfers af te ronden. Natuurlijk gaat dat niet zo gemakkelijk en wordt ze door van alles en nog wat afgeleid. Het is vrij cliché.
De schrijfstijl van Amy Spalding vond ik goed geschikt voor een audiobook, omdat het geen al te moeilijke taal is en waarbij het niet erg is als je even afdwaalt, omdat het boek vrij voorspelbaar is en dat is altijd fijn. Het is een fijne contemporary YA.

De andere cover van dit boek die ik misschien wel leuker vind, want minder standaard. Die ze nu gebruikt hebben, is een beetje een standaardcover. Niets mis mee, maar ook niet dat ik hem nu echt superbijzonder vind. Deze cover is grafisch, maar als je het verhaal gelezen hebt, zie je wel dingen die ook in het boek terug komen.

Door het boek werd ik niet geraakt, maar er gebeuren ook niet echt emotionele scenes. Toch maakten de personages wel dingen in me los en kon ik wel met ze meeleven. Af en toe had ik wel iets van: Ahw, dat is vervelend voor je. Een echte klik had ik niet, maar ik denk ook dat het komt, omdat ik contemporary YA gewoon een beetje zat ben. Vaak zijn het dezelfde soort onderwerpen en dingen.

The New Guy (and Other Senior Year Distractions) was een fijn luisterboek waar ik redelijk gedachteloos naar kon luisteren, maar dat niet té inhoudsloos is. Het was precies goed. En soms is het dus niet erg als een auteur zelf voorleest. Het boek krijgt drieënhalve ster van me.

[bol_product_links block_id=”bol_589c987ad0945_selected-products” products=”9200000047439922,9200000048012130″ name=”guy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: