Recensie: The Paper & Hearts Society

Recensie: The Paper & Hearts Society

The Paper & Hearts Society
ISBN: 9781444949230
Publicatiedatum: 11 juni 2019
Aantal bladzijdes: 355
Goodreads

A brand new series from Booktuber Lucy Powrie - about what happens when you give up on trying to fit in and let your weird out! It's time to join The Paper & Hearts Society ...

Tabby Brown is tired of trying to fit in. She doesn't want to go to parties - in fact, she would much rather snuggle up on the sofa with her favourite book.

It's like she hasn't found her people ...

Then Tabby joins a club that promises to celebrate books. What could go wrong? EVERYTHING - especially when making new friends brings out an AWKWARD BUZZING feeling all over her body.

But Olivia, Cassie, Henry and Ed have something that makes Tabby come back. Maybe it's the Austen-themed fancy-dress parties, or Ed's fluffy cat Mrs Simpkins, or could it be Henry himself ...

Can Tabby let her weird out AND live THE BEST BOOKISH LIFE POSSIBLE?

Perfect for fans of Holly Smale and Super Awkward.

Ik had nog nooit van The Paper & Hearts Society gehoord toen ik het tegenkwam bij Waterstones. Volgens Annabel was het een heel boek en hielp het haar uit een leesdip. En laat ik nu net een leesdip van jewelste hebben… Ik besloot om het boek mee te nemen – en sleepte het vervolgens de rest van de week met me mee. Ik heb op best wat plekjes in Londen zitten lezen. Het was helaas geen ‘ik kan lezen in het park’-weer meer. 

The Paper & Hearts Society is een heel lief boek over een introvert meisje die haar soort mensen vindt. Eigenlijk is dat het hele plot. Gebeurt er dan niets? O, jawel hoor. Er is drama, er zijn verliefdheden, er is humor en er zijn referenties naar boeken (zoals naar die van Rainbow Rowell en Becky Albertalli), naar merken (Dr. Martens, jeej!), maar bovenal gaat het over de groei van hoofdpersoon Tabby Brown. 

Er zit heel veel herkenning voor mij in Tabby

En er zit heel veel herkenning voor mij in Tabby. Ik was – en ben – op de middelbare school precies zoals Tabby. Ik las, had zo mijn struggles en mensen vonden me raar. Niet alles dat Tabby overkomt is mij overigens overkomen, maar we hebben genoeg raakvlakken. En ik wilde dat ik toen wist dat lezen helemaal niet suf en saai is en dat boekenwormen saai zijn. Zijn ze helemaal niet. 

In The Paper & Hearts Society zitten niet echt spannende plotwendingen, maar het is contemporary, dus dan verwacht ik het ook niet echt. Ik verwachtte vooral een lief doorleesboek en dat kreeg ik ook precies. Het is het verhaal over een verlegen meisje die aansluiting probeert te vinden. 

The Paper & Hearts Society is een boek vol herkenning en vol humor. En de groei van Tabby als mens staat ook centraal. Eigenlijk is het plot best klein, maar door de fijne schrijfstijl van Lucy Powrie merk je dat eigenlijk helemaal niet. Het leest goed weg. 

Voor mij krijgt The Paper & Hearts Society 4 sterren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: