Recensie: The pointless book 2

Recensie: The pointless book 2

Recensie: The pointless book 2The pointless book 2
Auteur: Alfie Deyes
Uitgever: Van Goor
Publicatiedatum: Oktober 2015
Aantal bladzijdes: 192
Goodreads

Alfie Deyes is een ongekend populaire videoblogger. Met zijn YouTube-video's bereikt hij meer dan 3 miljoen subscribers over de hele wereld.

Zijn eerste boek, The Pointless Book, is een internationale bestseller en zijn populariteit en bereik groeien enorm snel.

Dit tweede deel is weer rijk gevuld met een scala aan spelletjes, activiteiten en streken.

Alfie Deyes nodigt je in The Pointless Book 2 uit om net als zijn online volgers dit dagboek van zinloosheid te voltooien en vrijwel niets met trots te doen.

 The Pointless book 2 is het nieuwste boek van YouTuber Alfie Deyes en staat vol met maffe dares, ideeën, raadsels en nog veel meer dingen. Ik heb het eerste boek niet, maar dat zou geen probleem zijn. Ik was dus benieuwd wat voor soort boek het was, ook omdat ik Alfie eigenlijk helemaal niet ken. Ik ken hem alleen van zijn relatie met Zoe Sugg en dat is niet echt een hele goede manier om iemand te leren kennen.

Toen ik de vraag kreeg of ik dit boek wilde recenseren, zei ik dan ook meteen ja. Vooral omdat het boek wordt aangeraden voor de mensen die Wreck this journal ook leuk vinden. Dat vond ik een leuk boek en ik was één van de eersten die dat boek had. Jaren heb ik het met me meegesleept voor ik het kwijtraakte (en nog steeds kwijt is).

In The pointless book 2 vind je allerlei opdrachten die je af kunt maken. Zo is er een opdracht om kreten met je naam te verzinnen, kun je invullen welke vijf steden je nog wilt bezoeken en krijg je deze vraag voor je kiezen: ‘Wat zou je doen met een miljoen euro?’ Of vul een lijstje in met twintig feiten over jezelf. Er staan een aantal raadsels in, die antwoorden vind je achterin het boek.

Maar het zijn niet alleen opdrachten die je alleen moet doen in The pointless book 2, want er zit bijvoorbeeld een spelletje in dat sap-pong heet en dat kun je bijvoorbeeld niet alleen spelen. Of laat je vrienden hun handtekening in het boek zetten. Dus je hebt bij sommige dingen ook vrienden nodig.

Ook steek je nog wat op van het boek, want er zitten feitjes in. Wist je bijvoorbeeld dat je gemiddeld vijf miljoen keer per jaar ademt? Daar kun je mooi mee opscheppen op een verjaardag.

Daarnaast is het gebruik van social media in The Pointless Book 2 verwerkt, want je kunt verschillende opdrachten met een bepaalde hashtag (#) delen op social media. Op die manier kun je ook de inzendingen van andere mensen lezen. Natuurlijk is het niet verplicht.

Kortom: als je Wreck this journal leuk vindt, dan vind je dit boek ook zeker leuk. Het is een ideaal boek om in te vullen als je je verveelt of om bijvoorbeeld mee te nemen op zomervakantie naar een warm land.

En het mooie? Jij kunt dit boek ook winnen! Morgen om 10 uur staat de winactie online!

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Unieboek/Best of YA.

[bol_product_links block_id=”bol_564b8a4e93b3e_selected-products” products=”9200000045871660″ name=”Pointless book” sub_id=”” link_color=”2535CC” subtitle_color=”2535CC” pricetype_color=”2535CC” price_color=”000000″ deliverytime_color=”2535CC” background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 gedachten over “Recensie: The pointless book 2

  1. Ik heb het eerste boek hiervan! Maar was voor mij wel even wennen, het is zo gek om in een boek te schrijven als je altijd overal heel netjes mee bent, haha. Ik vind je koffiekopje echt superschattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: