Recensie: The Princess and the Fangirl

Recensie: The Princess and the Fangirl

Recensie: The Princess and the FangirlThe Princess and the Fangirl
ISBN: 9781683690962
Publicatiedatum: 2 april 2019
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

The Prince and the Pauper gets a modern makeover in this adorable, witty, and heartwarming young adult novel set in the Geekerella universe by national bestselling author Ashley Poston.

Imogen Lovelace is an ordinary fangirl on an impossible mission: save her favorite character, Princess Amara, from being killed off from her favorite franchise, Starfield. The problem is, Jessica Stone—the actress who plays Princess Amara—wants nothing more than to leave the intense scrutiny of the fandom behind. If this year's ExcelsiCon isn't her last, she'll consider her career derailed.

When a case of mistaken identity throws look-a-likes Imogen and Jess together, they quickly become enemies. But when the script for the Starfield sequel leaks, and all signs point to Jess, she and Imogen must trade places to find the person responsible. That's easier said than done when the girls step into each other's shoes and discover new romantic possibilities, as well as the other side of intense fandom. As these "princesses" race to find the script-leaker, they must rescue themselves from their own expectations, and redefine what it means to live happily ever after.

Een tijd geleden las ik al het eerste deel in deze serie, Geekerella, en ik vond het boek leuk. Het las lekker weg en had een goede boodschap. Maar wat ik toen nog niet wist, is dat het boek blijkbaar het eerste deel is in een serie waar The Princess and the Fangirl het tweede deel van is.

The Princess and the Fangirl is het ideale boek als je zelf een beetje een nerd bent

In principe zijn de boeken onafhankelijk van elkaar te lezen. Deel 1 volgt een andere verhaallijn dan dit boek en ook andere personages. Wel komen er mensen terug uit Geekerella dus het is wel het leukste. Maar absoluut geen must dus.

Ook The Princess and the Fangirl is lekker vlot geschreven en je leest (of luistert, zoals in mijn geval) het snel weg. Het boek vertelt het verhaal vanuit twee meisjes, iets dat je niet zo vaak ziet. Vaak is het in een boek vanuit een man en een vrouw, zeker als ze verliefd op elkaar worden.

Overigens wil dat niet zeggen dat er hier ook zo’n romance is. Het zou kunnen, maar het zou ook niet kunnen. 😉 Ja, er is een romance, maar niet per se met deze twee. Ieder hebben ze hun eigen rol met eigen gebeurtenissen. Het is niet zo dat je elke situatie vanuit beide mee krijgt.

De personages Jessica en Imogen vind ik allebei best leuke personages, maar ze blijven voor mij ook wel een beetje vlak om eerlijk te zijn. Het las goed en snel weg en je leert ze kennen, maar toch deden ze me niet megaveel.

Ik vond het een beetje standaard YA-personages. Niet slecht, maar ook geen wereldhit. Stom vond ik ze overigens ook niet en ik heb echt wel genoten van de dingen die er gebeurden in The Princess and the Fangirl.

The Princess and the Fangirl is het ideale boek als je zelf een beetje een nerd bent en heel erg in een fandom zit. Dan zitten er echt wel herkenbare dingen in. Sowieso komen er verschillende fandoms voor, waaronder Harry Potter. Dat vind ik altijd leuk, al moet het niet overheersen (zoals in sommige boeken). Een beetje fandom mag, maar niet om de zin.

Dit boek speelt zich ook nog eens af op een con. Zelf zie ik iets als Comic Con voor me. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb verschillende foto’s en filmpjes ervan gezien om me er een beeld van te kunnen vormen.

Het boek vertelt het verhaal vanuit twee meisjes, iets dat je niet zo vaak ziet.

Ook komen er in dit boek personages voor die niet standaard hetero zijn. Vaak wordt er over LGBTQ-personages helemaal hysterisch gedaan in boeken. Zoals wanneer een personage uit de kast komt (Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli bijvoorbeeld).

Prima, ik vond dat een topboek, maar het is ook weleens fijn als het geen ding is, zoals in The Princess and the Fangirl. Er is iemand niet-hetero. Punt. Vind dat verfrissend en realistisch. Zeker omdat dat in het echte leven ook zo is.

The Princess and the Fangirl vond ik een leuke YA, perfect voor als je zelf een beetje een nerd bent en met leuke personages. Het las prima weg en ik heb me niet verveeld.

Van mij krijgt The Princess and the Fangirl 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: