Recensie: The problem with forever

Recensie: The problem with forever

The problem with forever
ISBN: 9780373212057
Auteur: Jennifer Armentrout
Uitgever: Harlequin Teen
Publicatiedatum: 17 mei 2016
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 480
Goodreads

For some people, silence is a weapon. For Mallory “Mouse” Dodge, it’s a shield. Growing up, she learned that the best way to survive was to say nothing. And even though it’s been four years since her nightmare ended, she’s beginning to worry that the fear that holds her back will last a lifetime.

Now, after years of homeschooling with loving adoptive parents, Mallory must face a new milestone—spending her senior year at public high school. But of all the terrifying and exhilarating scenarios she’s imagined, there’s one she never dreamed of—that she’d run into Rider Stark, the friend and protector she hasn’t seen since childhood, on her very first day.

It doesn’t take long for Mallory to realize that the connection she shared with Rider never really faded. Yet the deeper their bond grows, the more it becomes apparent that she’s not the only one grappling with the lingering scars from the past. And as she watches Rider’s life spiral out of control, Mallory faces a choice between staying silent and speaking out—for the people she loves, the life she wants, and the truths that need to be heard.

Ik heb al vaker boeken gelezen van Jennifer Armentrout en eigenlijk vond ik ze allemaal goed. Maar die boeken waren stuk voor stuk New Adults. Dat verwacht ik van The problem with forever ook. Ik verwachtte een verhaal met hier en daar scenes waarbij ik nogal zou gaan blozen en verder fijne personages en een goed verhaal. Maar was dat ook zo in The problem with forever?

The problem with forever is het meest Young Adultboek dat ik gelezen heb van Jennifer Armentrout. Ik schaam me, maar ik heb nog steeds de Lux-serie niet gelezen bijvoorbeeld. Dus dit was mijn eerste ontmoeting met een schrijfstijl die wat minder expliciet.

Maar dat maakte het boek niet minder goed, want het was echt wel tof. In het verhaal zit een mooie boodschap, verpakt in de fijne schrijfstijl die kenmerkend is voor Jennifer. Ik lees al haar boeken altijd in een ruk uit, hoe dik ze ook ze. Ook The problem with forever had ik zo uit. Deze schrijfstijl vind ik minstens zo fijn als haar NA’s.

De personages in The problem with forever vind ik leuk. Af en toe vind ik hoofdpersoon Mallory wel wat vermoeiend, maar ik vergeef het haar door haar achtergrond. En ze maakt in het boek een flinke groei door die je ook duidelijk merkt als lezer en die heel duidelijk beschreven is. Ik wilde dat ik dat zo goed kon.
Rider vind ik een schatje. Regelmatig wilde ik mijn hand in het boek steken en hem een aai over zijn bol geven of hem een knuffel geven en fluisteren dat het wel goed zou komen.

De cover van dit verhaal is zo gaaf. Ik ben dol op dit soort covers en deze voorkant was dus ook geen uitzondering. Gelukkig was het verhaal ertussen ook minstens zo goed. Daarnaast vind ik het ook tof dat de titel, The problem with forever, steeds terug komt in het verhaal en een belangrijke rol speelt.
De voorkant speelt trouwens ook een rol in het verhaal. Nou ja, wat je erop ziet meer. De verf is een deel van het verhaal, dus daar vind ik goed over nagedacht.

Ik vond The problem with forever wel vrij voorspelbaar, want eigenlijk alles dat ik verwachtte, gebeurde ook. Maar dat maakt het verhaal – en vooral de boodschap – niet minder goed. En desondanks heb ik aan het einde een brok weg moeten slikken en een traantje weg moeten pinken. Een kleintje maar, maar een traan is een traan.

Jennifer Armentrouts The problem with forever is een absolute must-read als je van contemporary Young Adult houdt, maar ook als je normaal meer van de New Adult bent, zul je het waarschijnlijk wel kunnen waarderen. En anders staat het boek altijd nog mooi in de kast.

[bol_product_links block_id=”bol_57737e6279788_selected-products” products=”9200000048005690,9200000047927227″ name=”with” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: