Recensie The Raven King

Recensie The Raven King

The Raven King
ISBN: 9780545424981
Auteur: Maggie Stiefvater
Series: The Raven Cycle #4
Uitgever: Scholastic
Publicatiedatum: 26 april 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 439
Goodreads

Nothing living is safe. Nothing dead is to be trusted.

For years, Gansey has been on a quest to find a lost king. One by one, he’s drawn others into this quest: Ronan, who steals from dreams; Adam, whose life is no longer his own; Noah, whose life is no longer a lie; and Blue, who loves Gansey… and is certain she is destined to kill him.

Now the endgame has begun. Dreams and nightmares are converging. Love and loss are inseparable. And the quest refuses to be pinned to a path.

Deel 3, Blue Lily, Lily Blue, van The Raven Cycle vond ik wat tegenvallen en dus was ik ook een beetje bang voor dit vierde en laatste deel, The Raven King. Toch was ik ook nieuwsgierig, want het kon toch niet echt slecht zijn. Nee, toch?

The Raven King was niet slecht, maar ik kon er niets mee. Waar ik deel één supergoed vond, deel twee mega interessant, werd het in deel 3 al minder. Door dat boek kreeg ik een leesdip. Met een beetje angst begon ik aan The Raven King, vastbesloten dat ik dit boek leuker zou vinden. Maar helaas mocht het niet baten en kwam ik er gewoon niet in. En ik weet nog altijd niet of het nou aan het boek lag, aan het feit dat dit een laatste deel was of dat het gewoon mijn favoriete schrijfstijl niet was.

Tussendoor las ik zelfs nog een ander boek en had ik gewoon geen zin om The Raven King te lezen. Ik las echt met tegenzin en daar werd ik niet echt blij van. Ik lees tenslotte voor mijn plezier en niet om me door boeken heen te worstelen, want dat is gewoon zonde van de tijd (en van het boek). Vooral zonde omdat ik de personages wel echt leuk vond. Allemaal. Noah, Adam, Gansey, Blue, Ronan. Ik vond ze allemaal leuk. In het boek merkte je ook duidelijk de groei van de personages en wat voor band ze met elkaar hebben.

Dat andere boek tussendoor lezen in een heel ander genre hielp wel trouwens, want daarna vond ik The Raven King wel wat interessanter. Of lag het aan het feit dat het verhaal toen ook boeiender werd? Hm, lastig. Toen ik over de helft was, werd het verhaal wel boeiender en las het ineens sneller weg, maar ook toen kwam ik er gewoon niet in.

In The Raven King zitten wel wat onverwachte gebeurtenissen die ik niet echt aan had zien komen. Voor eentje werd ik helaas een soort van gespoild. Ik wist niet precies wat of wie, maar View Spoiler ».

Lekker vaag, maar ik wil jullie niet spoileren. Dat is ook de reden dat ik er een spoilerding van maak, dan kun je zelf besluiten of je het wel of niet ziet.

Maar er waren meer onverwachte gebeurtenissen die ik niet aan had zien komen en die wat mij betreft goed opgelost zijn. Gelukkig was ik niet voor alles gespoilerd, want dat zou heel jammer geweest zijn.

Stiekem was ik blij dat ik het boek ook uit had, maar ik bleef doorlezen, omdat ik wilde weten hoe het zou eindigen. Ik wilde weten of Blue haar echte liefde zou vinden en wat er dan waar zou zijn van die vloek dat als ze hem zou kussen, hij dood zou gaan. Aan het einde had ik het antwoord op deze – en andere – vragen. Maggie heeft netjes alle lijntjes die door de serie heen liepen, afgesloten. Onbeantwoorde vragen zijn er eigenlijk ook niet gebleven, want alles is me nu wel duidelijk.

17378527

De cover van dit boek vind ik trouwens echt prachtig. Ik hou wel van dit soort covers en ik vind deze echt gewoon wow. Ik vind ze van de hele serie wel mooi, maar als het gaat over voorkanten, is dit toch echt wel mijn favoriet.

Het is een goed laatste deel van de serie, maar mij kon het niet bekoren. Jammer, want ik had me er echt op verheugd.

[bol_product_links block_id=”bol_5783818584d95_selected-products” products=”9200000041160335″ name=”40″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: