Recensie: The Rest of the Story

Recensie: The Rest of the Story

Recensie: The Rest of the StoryThe Rest of the Story
ISBN: 9780062933621
Publicatiedatum: 4 juni 2019
Aantal bladzijdes: 440
Goodreads

Emma Saylor doesn’t remember a lot about her mother, who died when she was ten. But she does remember the stories her mom told her about the big lake that went on forever, with cold, clear water and mossy trees at the edges.

Now it’s just Emma and her dad, and life is good, if a little predictable…until Emma is unexpectedly sent to spend the summer with her mother’s family—her grandmother and cousins she hasn’t seen since she was a little girl.

When Emma arrives at North Lake, she realizes there are actually two very different communities there. Her mother grew up in working class North Lake, while her dad spent summers in the wealthier Lake North resort. The more time Emma spends there, the more it starts to feel like she is divided into two people as well. To her father, she is Emma. But to her new family, she is Saylor, the name her mother always called her.

Then there’s Roo, the boy who was her very best friend when she was little. Roo holds the key to her family’s history, and slowly, he helps her put the pieces together about her past. It’s hard not to get caught up in the magic of North Lake—and Saylor finds herself falling under Roo’s spell as well.

For Saylor, it’s like a whole new world is opening up to her. But when it’s time to go back home, which side of her will win out?

The Rest of the Story was ook een boek dat ik luisterde. Totnutoe heb ik alle andere boeken van Sarah Dessen gelezen, maar ik was benieuwd of er audiobooks van bestonden en dat bleek zo te zijn. Daar was ik blij mee, vooral omdat ik denk dat de boeken van Sarah uitermate geschikt zijn om te luisteren. Vaak kabbelt het verhaal best wel en hoef je niet de hele tijd heel goed op te letten omdat je anders een probleem hebt. Dat vind ik zelf altijd de fijnste luisterboeken. Vooral contemporary en feelgood zijn de perfecte luisterboeken. 

The Rest of the Story vertelt het verhaal van Emma Saylor die tijdens de zomer naar haar familie moet die ze al jaren niet gezien heeft en waar ze niemand kent. Ik hou wel van dit soort boeken zo nu en dan. Heel origineel is het niet, maar dat hoeft ook niet. Het zijn van die fijne boeken voor tussendoor en vooral wanneer het warmer wordt heb ik daar meer behoefte aan. 

In het boek zitten wel wat onverwachtere gebeurtenissen, maar het is niets schokkends. Het draait veel meer om de ontwikkeling van de personages dan om de verhaallijn. Het is meer character driven dan plot driven. Dat eerste is ook maar iets van contemporary-boeken en kan soms een beetje saai zijn.

Bij Sarah is het voor mij altijd een ‘top’ of een ‘flop’

Ik moest in The Rest of the Story echt wel even komen, want het luisterde niet meteen weg. Nu heb ik dat vaker bij Sarah – en soms pakt het hele verhaal me niet -, dus dat was me niet vreemd. Maar op een bepaald moment liet ik me toch meevoeren in het verhaal. Bij Sarah is het voor mij altijd een ‘top’ of een ‘flop’ en vantevoren weet ik niet welke het gaat worden. 

Alleen Emma Saylor komt aan het woord en dat vond ik best jammer, want er zijn zoveel andere personages die ook interessant zijn, maar die je nu alleen als bijpersonages leert kennen. Dat vond ik wel jammer, al zou je anders veel meer personages aan het woord krijgen en dat zou misschien ook een beetje teveel van het goede zijn. 

Ik vond haar best een leuk personage, al bleef ze voor mij wel een beetje oppervlakkig. Wat meer diepgang had er best in gemogen. 

Gelukkig is The Rest of the Story meer een top dan een flop en vond ik het een fijn contemporary boek. Als dit genre niet je ding is, dan moet je dit boek zeker weten overslaan. En als je graag actie wil, kun je hem beter ook overslaan.

The Rest of The Story krijgt van mij 3 sterren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: