Recensie: The Score

Recensie: The Score

The Score
ISBN: 9781522783077
Auteur: Elle Kennedy
Series: Off-Campus #3
Uitgever: Createspace
Publicatiedatum: 11 januari 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 360
Goodreads

Allie Hayes is in crisis mode. With graduation looming, she still doesn’t have the first clue about what she's going to do after college. To make matters worse, she’s nursing a broken heart thanks to the end of her longtime relationship. Wild rebound sex is definitely not the solution to her problems, but gorgeous hockey star Dean Di-Laurentis is impossible to resist. Just once, though, because even if her future is uncertain, it sure as heck won’t include the king of one-night stands.

It’ll take more than flashy moves to win her over

Dean always gets what he wants. Girls, grades, girls, recognition, girls…he’s a ladies man, all right, and he’s yet to meet a woman who’s immune to his charms. Until Allie. For one night, the feisty blonde rocked his entire world—and now she wants to be friends? Nope. It’s not over until he says it’s over. Dean is in full-on pursuit, but when life-rocking changes strike, he starts to wonder if maybe it’s time to stop focusing on scoring…and shoot for love.

The Score is alweer het derde deel in de Off-Campus serie over een aantal ijshockeyers van Briar College. Waar Garrett en Logan al eerder aan het woord kwamen, is het nu de beurt aan Dean. Dean is een personage waar je niet omheen kan als bijpersonage, want in de andere twee delen blijft hij nooit niet bepaald op de achtergrond. The Score draait volledig om Dean en om Allie.

De schrijfstijl van Elle Kennedy groeit in de boeken. Las de jongen – Garrett – in The Deal nog niet gemakkelijk weg, inmiddels kon ik wel merken dat ze erin gegroeid was. Van de derde delen in deze serie, was The Score dat boek dat het lekkerste weglas. Het fijne van haar boeken is dat ze redelijk luchtig zijn en dat je ze gemakkelijk tussendoor kunt lezen.

In de vorige twee delen was ik niet echt een Dean-fan. Ik vond hem eigenlijk meer het aandachttrekkerige broertje, maar dan wel eentje die ongetwijfeld een eigen verhaal had. En ik had het vermoeden dat hij in zijn eigen deel, in The Score, toch wel behoorlijk anders zou zijn, dat hij een verhaal had over waarom hij zo geworden was. En dat klopte wel redelijk.

Als hoofdpersonage vond ik hem lang niet zo irritant, al moest ik wel af en toe mijn hoofd schudden als hij weer eens iets deed waarbij ik zoiets had als: O, Dean, wat doe je nu weer? Daarnaast heeft ook Dean voor mij een eigen stemgeluid en dat vind ik knap. Elle zorgt ervoor dat de jongens niet sprekend op elkaar lijken, maar heeft ieder van hen ook zo zijn eigen dingetjes gegeven. Zelf vind ik het altijd lastig om personages uniek te maken. 

Allie is het vrouwelijke personage die samen met Dean het verhaal vertelt in The Score. Ook Allie leer je goed kennen, net als Dean, samen met haar onzekerheden en sterke punten. Ook haar jeugd komt aan bod en ik herkende een heel klein stukje daaruit. Maar toch had ik met haar niet zo’n klik, minder als met de andere twee meiden uit de serie. Ik denk ook dat ik Elle’s jongenspersonages beter vind dan haar meisjes.

The Score wist me ook nog te verrassen. Er zaten een paar onverwachte wendingen in die ik echt, maar ook dan echt niet aan had zien komen en waarbij ik zoiets had van: o, shit. Dit is niet echt gebeurd, toch? Nee, dat kan niet. Het zorgt ervoor dat het verhaal nogal een wending neemt. Wel een interessante, dat wel. Helemaal als je het niet zo aan ziet komen. Daar hou ik van. En ook het einde is nogal een cliffhanger. Zo eentje waarbij je denkt: Ik wil nú doorlezen. Want ik ben heel benieuwd waar deel vier, The Goal, mee verder gaat. Pff, zeg.

The Score is een prima boek in het NA-genre en leest zeker lekker weg. Ik ben Dean iets meer gaan waarderen, maar hij is niet mijn favoriet, denk ik.

[bol_product_links block_id=”bol_5857f66f05bff_selected-products” products=”9200000051003845″ name=”score” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: