Recensie: The selection

Recensie: The selection

Recensie: The selectionThe selection
Auteur: Kiera Cass
Series: The selection #1
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 24 april 2012
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.

But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn't want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks.

Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she's made for herself—and realizes that the life she's always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

Ik begon in dit boek omdat het overal zo opgehemeld wordt. Het zo’n romantisch boek zijn. In het begin vond ik er echt niets aan en ik was dan ook bang dat het niet hoger dan een 5 zou worden. Gelukkig werd het verhaal daarna algauw interessanter en werd het een 7.

Dat cijfer komt mede, omdat het boek niet helemaal loopt zoals ik verwacht had. Er zitten wel wat onverwachte dingen in die ik niet had zien aankomen. Dat vind ik tof gevonden. Ook zitten er natuurlijk gebeurtenissen in die behoorlijk cliché zijn, maar dat is niet erg. Toen ik er eenmaal in zat, las dit boek lekker vlot weg en nu ben ik dan ook benieuwd naar The Elite.
Er zaten best wat ‘aaaah!’ momenten in, al waren het er minder dan verwacht. Ik kan niet ontkennen dat ik stiekem toch een beetje teleurgesteld ben na al die goede recensies over dit boek en deze trilogie.

America deed me een beetje denken aan Katniss Everdeen uit The Hunger Games – al vind ik Katniss wel leuker. Ze blijft wel een beetje vlak, ik kon niet echt met haar meeleven. En prins Maxon is nog altijd een beetje een mysterie voor me.

Het was een boek dat lekker weglas en toch wel nieuwsgierig maakte naar het volgende boek, al was het niet helemaal wat ik verwacht had. Ik heb zo mijn gedachten over de andere twee delen en ik ben heel benieuwd hoeveel van die gedachten uit gaan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge