Recensie: The Shameless Hour

Recensie: The Shameless Hour

Recensie: The Shameless HourThe Shameless Hour
ISBN: 9780991068098
Auteur: Sarina Bowen
Series: The Ivy Years #4
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 12 april 2015
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 279
Goodreads

The girl who’s had everyone meets the boy who has no one.

For Bella, the sweet-talking, free-loving, hip-checking student manager of the Harkness men’s hockey team, sex is a second language. She’s used to being fluent where others stutter, and the things people say behind her back don’t (often) bother her. So she can’t understand why her smoking hot downstairs neighbor has so much trouble staying friends after their spontaneous night together. She knows better than to worry about it, but there’s something in those espresso eyes that makes her second guess herself.

Rafe is appalled with himself for losing his virginity in a drunken hookup. His strict Catholic upbringing always emphasized loving thy neighbor—but not with a bottle of wine and a box of condoms. The result is an Ivy League bout of awkwardness. But when Bella is leveled by a little bad luck and a downright sinister fraternity stunt, it’s Rafe who is there to pick up the pieces.

Bella doesn’t want Rafe's help, and she’s through with men. Too bad the undeniable spark that crackles between the two of them just can't be extinguished.

The Shameless Hour is het vierde boek in The Ivy Years-serie van Sarina Bowen en alle boeken spelen zich af op de universiteit van Harkness. Het vierde deel gaat over Bella en Rafe. Bella leer je als lezer al kennen in de eerdere boeken, maar in The Understatement Of the Year wordt haar rol groter dan alleen adviseur en duizendpoot voor het ijshockey-team. En dit vierde deel gaat dus over Bella en Rafe.

Jongens zijn stoer als ze met veel meiden naar bed gaan en meisjes zijn dan meteen een slet? Waarom?

Waar ik een beetje bang voor was, was dat ik dit deel niet zo leuk zou vinden. Ik vond het derde deel al wat minder, dus ik was er een beetje bang voor. In de de eerdere boeken vond ik Bella wel leuk, dus er waren best een beetje verwachtingen voor dit boek. In de eerdere boeken leer je Bella kennen als een meisje die niet bepaald preuts is of kieskeurig op het gebied van jongens en ze schaamt zich er ook niet voor. Ik vind het altijd fijn als een meisje zich niet schaamt, want waarom zou je? Jongens zijn stoer als ze met veel meiden naar bed gaan en meisjes zijn dan meteen een slet? Waarom?

Rafe is het tegenovergestelde en is opgevoed als Christen. Ook heeft hij mee gekregen om vooral geen meisje zwanger te maken en tsja, dat doe je maar op een manier. Ik vind het wel fijn dat Sarina gekozen heeft voor de preutse jongen en een meisje die van seks houdt. Meestal is het andersom (ja, dat heb ik ook gedaan, ik geef het toe) en ik vind het wel leuk dat het nu precies andersom is.


Beide personages blijken meer te zijn dan wat ze lijken, maar dat vond ik in dit boek vooral bij Bella. Meestal vind ik de jongens in new adults boeiender, maar in dit geval was het toch echt Bella wiens verhaal een stuk interessanter was. Ik wilde graag weten waarom ze de keuzes maakt die ze maakt.

Echt onverwachte plotwendingen vind je niet in dit boek, maar het leest wel lekker weg. Al moet ik zeggen dat ik hier en daar best wat moeite mee had, maar na redelijk wat boeken van Sarina te hebben gelezen, weet ik dat het aan mijn wel/niet/misschien leesdip ligt. Af en toe speelt hij op en zorgt ervoor dat ik lezen helemaal niet leuk vind. Zo vervelend.

Ik weet niet zo goed waarom, maar ik miste iets in dit boek ofzo. Het was niet slecht en ik vond Bella leuk. Rafe wat minder, want die vond ik soms gewoon iets teveel zeuren. Toch was het niet het beste boek van de serie, dat is en blijft The Year We Fell Down. Of The Fifteenth Minute, het laatste boek, moet ineens zo bizar goed zijn.

The Shameless Hour is een prima new adult en fijn om te lezen en is zeker een aanrader als je van new adult houdt.

Van mij krijgt The Shameless Hour 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: