Recensie: The sky is everywhere

Recensie: The sky is everywhere

Recensie: The sky is everywhereThe Sky is Everywhere / De hemel begint bij je voeten
Auteur: Jandy Nelson
Uitgever: Walker Books
Publicatiedatum: 9 maart 2010
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Seventeen-year-old Lennie Walker spends her time tucked safely and happily in the shadow of her fiery older sister, Bailey.

But when Bailey dies abruptly, Lennie is catapulted to centre stage of her own life - and suddenly finds herself struggling to balance two boys.

One boy takes Lennie out of her sorrow; the other comforts her in it. But the two can't collide without Lennie's world exploding...

Ik las al eerder Ik geef je de zon en dat vond ik een mooi boek, maar daar kwam ik pas laat echt in. Bij dit boek was ik daar ook bang voor, maar ik zat in dit boek er meteen goed in. ondanks dat dit boek eerder geschreven is dan Ik geef je de zon vond ik het beter doorlezen. Vooral vlotter ook.

Het verhaal is dan misschien niet bijzonder origineel en ook zitten er geen plotwendingen in, toch merkte ik dat totaal niet en ik wilde meer door blijven lezen. Er zitten ook een aantal quotes in die bijzonder mooi zijn en stiekem wil ik ook wel zo kunnen schrijven.

Lennie is een sympathiek personage en af en toe moest ik even wat traantjes wegslikken. Het verlies van haar is goed voelbaar, net als de liefde voor haar zus Bailey en haar andere familieleden.

Ik ben vanaf nu echt fan van Jandy en ik kan niet wachten op haar nieuwe boek in 2017.

Bij de naam Bailey moest ik trouwens wel steeds aan één van mijn eigen personages denken die Bailee heet, dus dat was af en toe een beetje verwarrend. Vooral omdat ze ook nog eens van dezelfde leeftijd zijn.

Het is een mooi boek over hoe je iemand misschien lichamelijk verliest, maar nooit de liefde in je hart. Blossom Books gaat de Nederlandse editie verkopen onder de naam: De hemel begint bij je voeten.

Eén gedachte over “Recensie: The sky is everywhere

  1. Jay, goed zo! Ik ben ‘t met je eens: ik vond dit boek ook erg mooi! Ik las dit boek al heel wat jaren geleden en toen ‘Ik geef je de zon’ uitkwam dacht ik: ‘ja, awesome!’. Maar zo awesome vind ik het boek eigenlijk niet. Moeilijk inkomen niet per se, maar bij mij zat het vooral in het kinderlijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge