Recensie: The Sun Is Also A Star

Recensie: The Sun Is Also A Star

The Sun Is Also A Star
ISBN: 9780552574242
Auteur: Nicola Yoon
Uitgever: Corgi Childrens
Publicatiedatum: 1 november 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Natasha: I’m a girl who believes in science and facts. Not fate. Not destiny. Or dreams that will never come true. I’m definitely not the kind of girl who meets a cute boy on a crowded New York City street and falls in love with him. Not when my family is twelve hours away from being deported to Jamaica. Falling in love with him won’t be my story.

Daniel: I’ve always been the good son, the good student, living up to my parents’ high expectations. Never the poet. Or the dreamer. But when I see her, I forget about all that. Something about Natasha makes me think that fate has something much more extraordinary in store—for both of us.

The Universe: Every moment in our lives has brought us to this single moment. A million futures lie before us. Which one will come true?

The Sun Is Also A Star was een boek waarbij ik zowel nieuwsgierig als angstig was. Angstig omdat ik Everything, Everything niet leuk vond. Het heeft dan wel een heel ander onderwerp, maar het is wel van dezelfde schrijfster. Maar ik weet dat sommige boeken je minder trekken dan een ander, ook al is het door dezelfde persoon geschreven. En met de personages in Everything, Everything had ik gewoon minder, al twijfelde ik of dat toch niet door de schrijfstijl kwam.

Dat was de reden waarom ik bij The Sun Is Also A Star  een beetje bang was. Maar ik besloot om het boek een kans te geven. Stiekem nam ik hem ook mee door de mooie voorkant die opvallend is door het gebruik van draadkunst en door de felle kleuren.

En ik ben blij dat ik de schrijfstijl van Nicola Yoon een tweede kans gegeven heb, want dit boek vond ik wel tof. Ik heb ook zoveel mooie quotes gezien dat ik volgens mij het halve boek gefotografeerd heb. The Sun Is Also A Star is een liefdesverhaal en het is wel belangrijk, maar voor mijn gevoel lag niet de nadruk erop. Het ging niet alleen maar over verliefd zijn en kwijlerig gedoe, het ging ook over jezelf vinden.

In het begin moest ik er wel even inkomen en ik vond het niet meteen een goed boek. Ik werd ook niet meteen meegezogen, maar uiteindelijk gebeurde dat wel.

The Sun Is Also A Star heeft personages Natasha en Daniel die allebei het verhaal vertellen. Om en om. Het was duidelijk wie welk hoofdstuk vertelde, ze hadden allebei een heel eigen stijl van vertellen en dingen als woordgebruik. Ik vond ze allebei interessant en had eigenlijk geen voorkeur voor personages. Soms heb ik dat in boeken, maar niet bij dit verhaal.

Beide zijn diverse personages die allebei een verhaal te vertellen hebben dat gaat over opgroeien in Amerika, maar met een andere achtergrond, een andere cultuur dan typisch Amerikaans. Natasha komt uit Jamaica, Daniels ouders zijn van origine Koreaans – en hijzelf dus ook deels.

Daarnaast komen verschillende andere mensen aan het woord. Dat vond ik dan weer minder interessant, dat had wel weg gemogen.

Echte onverwachte plotwendingen zitten er niet in, al vond ik het einde er wel eentje waar ik heel benieuwd naar was. Ik was heel benieuwd hoe The Sun Is Also A Star zou aflopen. Zou het een happy end worden of toch niet?

De tijdspanne in het verhaal is heel kort: het gaat maar over een dag. Niet een dag die elk jaar terug komt zoals November 9, maar echt maar één dag. Vierentwintig uur en nog niet eens dat aantal. Maar toch is dat misschien de kracht van The Sun Is Also A Star. Het is een verhaal over liefde, wat je achtergrond ook is. Liefde is universeel.

Ik ben blij dat ik The Sun Is Also A Star een kans gegeven heb, want ik vond het een tof boek. Daarom ook 3.5 ster voor dit boek.

[bol_product_links block_id=”bol_5857d9e713777_selected-products” products=”9200000061056048″ name=”star” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge