Recensie: The Thousandth Floor

Recensie: The Thousandth Floor

The Thousandth Floor
ISBN: 9780062418593
Auteur: Katherine McGee
Series: The Thousandth Floor #1
Publicatiedatum: 30 augustus 2016
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 448
Goodreads

WELCOME TO MANHATTAN, 2118.

A hundred years in the future, New York is a city of innovation and dreams. Everyone there wants something…and everyone has something to lose.

LEDA COLE’s flawless exterior belies a secret addiction—to a drug she never should have tried and a boy she never should have touched.

ERIS DODD-RADSON’s beautiful, carefree life falls to pieces when a heartbreaking betrayal tears her family apart.

RYLIN MYERS’s job on one of the highest floors sweeps her into a world—and a romance—she never imagined…but will this new life cost Rylin her old one?

WATT BAKRADI is a tech genius with a secret: he knows everything about everyone. But when he’s hired to spy for an upper-floor girl, he finds himself caught up in a complicated web of lies.

And living above everyone else on the thousandth floor is AVERY FULLER, the girl genetically designed to be perfect. The girl who seems to have it all—yet is tormented by the one thing she can never have.

Amid breathtaking advancement and high-tech luxury, five teenagers struggle to find their place at the top of the world. But when you're this high up, there's nowhere to go but down....

Toen ik hoorde van The Thousandth Floor was ik benieuwd. Het werd namelijk aangeprezen als een soort dystopische Gossip Girl. Nu moet ik bekennen dat ik de boeken van Gossip Girl nooit gelezen heb, maar de serie vond ik erg tof. Dus ik was behoorlijk benieuwd naar dit boek.

Ik vond The Thousandth Floor tof. Niet bijzonder, maar gewoon leuk. In het begin moest ik er wel even in komen, ik kwam niet meteen in het verhaal. Maar gelukkig duurde het niet heel lang en zat ik er vrij snel in. Als ik het boek gelezen had, zou ik er best snel doorheen gelezen hebben. Maar ik luisterde naar het boek.
Het boek wordt vertelt vanuit meerdere personages. Vier om precies te zijn. Dat zorgt ervoor dat je stukken vanuit meerdere ogen ziet. Dat vind ik tof, al vind ik vier iets teveel personages. Soms vond ik het verwarrend wie er op een bepaald moment aan het woord was.

Vier personages vind ik iets teveel om me aan te hechten. Voor mij bleven de personages in The Thousandth Floor daarom ook een beetje vlak. Uit twee had ik beter gevonden. Maar van de personages waren mijn favorieten waarschijnlijk Eris en Rylen. Die vond ik allebei het meest leuk om naar te luisteren van de vier.

In het boek zitten een heleboel plotwendingen. Soms zie je ze al van verre aankomen, maar er waren ook dingen die ik absoluut niet aan had zien komen. Vooral een gebeurtenis. Ik zat echt: Nee, dat doet Katharine niet, nee, dat kan ze niet doen. Nee, het komt goed aan het einde. Het moet goed komen. Maar aan het einde was het nog niet goed. Stiekem heb ik nog hoop voor deel twee, dat het daar goed komt en wordt uitgelegd hoe de personages ermee weggekomen zijn. Ik heb nog steeds hoop en vertrouwen. Het moet goed komen.

In het hele boek zit een onderhuidse spanning die te maken heeft met de onverwachte plotwending, maar ik had niet verwacht dat het zo zou gaan. Eigenlijk had ik heel andere dingen verwacht. Dat maakt het ook zo goed. Die spanning zorgt ervoor dat het geen moment saai wordt.

Van dit boek zijn meerdere covers, maar ik vind die met gouden het mooiste. Die ik ook als plaatje bij deze recensie gebruikt heb. Die andere trekt mij niet zo, maar die met dat goud is prachtig. Vooral ook omdat er een soort glans overheen zit.

Ik vond The Thousandth Floor een fijn en een leuk boek met een goede spanning. Het blijft boeiend en je blijft doorlezen.

[bol_product_links block_id=”bol_57e7aa4fafc37_selected-products” products=”9200000057581836″ name=”1000″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge