Recensie: The Unexpected Everything

Recensie: The Unexpected Everything

The unexpected everything
ISBN: 9781471146145
Auteur: Morgan Matson
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 5 mei 2016
Genres: Young Adult
Aantal bladzijdes: 517
Goodreads

'It didn't seem possible that after years of being beyond careful, watching all the tiniest details and trying never to make a mistake, we'd ended up here anyway.'

Before the scandal, Andie had important plans. And zero of them involded walking an insane amount of dogs, being in the same house as her dad or hanging out with Clark. Now there's a whole summer stretching out in front of Andie without a plan. And Andie always sticks to the plan.

But there's the thing - if everything's always mapped out, you can never find the unexpected. And where's the fun in that?

Ineens had iedereen het over dit boek, over Morgan Matson en hoe geweldig haar boeken waren. Ik las al eerder Since You’ve Been Gone en die vond ik leuk. Niet bijzonder, wel leuk. Ik vond de schrijfstijl fijn genoeg om nog een boek van deze schrijfster te lezen en dat werd The Unexpected Everything.

Ik moest er eerst even inkomen in het verhaal en in de personages. Het boek pakte me ook niet meteen, misschien omdat het begin meteen al wel chaotisch is zonder dat je weet wat er aan de hand is en dat vind ik altijd wat lastiger. Maar gelukkig pakte het boek me uiteindelijk wel en kwam het toch nog goed. Uiteindelijk las ik het vrij vlot uit, ondanks de dikte.
De schrijfstijl van Morgan is fijn en ideaal voor als je een boek wilt dat je door wilt blijven lezen. Ze schrijft ook op zo’n manier dat je nieuwsgierig bent naar wat er eerder is voorgevallen in The Unexpected Everything. En je moet net zo lang blijven lezen tot je dat weet natuurlijk.

Het is ook leuk dat ze gebruik maakt van tekstberichten, zoals Whatsapp, inclusief emoji’s. Dat geeft het boek wel echt een gevoel van nu, dat het zich nu afspeelt. Het voelt ook heel natuurlijk dat ze dit doet.

In het begin had ik vrij weinig met hoofdpersoon Andie, want ik kon me niet echt in haar inleven. Maar naarmate haar verhaal zich verder ontvouwde, werd dat minder en begon ik Andie te waarderen. Ze kwam voor mij aan het einde wel tot leven.

Het boek heeft niet heel veel onverwachte gebeurtenissen, maar het einde is wel echt onverwacht. Dat had ik niet aan zien komen. Maar dat maakt het einde ook goed, want het is een beetje een bitterzoet einde. Goed, maar toch ook weer niet helemaal.

De cover van de paperback vind ik trouwens heel lelijk. Het geeft wel goed weer wat er in het boek gebeurt, maar als ik de schrijfster niet zou kennen, dan zou ik dit boek zeker niet oppakken in de boekhandel. Het trekt me totaal niet en dat is zonde, want het verhaal van The Unexpected Everything is wel heel goed. Die van de hardcover vind ik wel mooier trouwens. Ik vind het best leuk dat de hardcover een andere voorkant heeft dan de paperback, dat zie je niet zo vaak.

Vooral omdat de boodschap is dat je soms niet alles helemaal uit moet plannen. Het leven soms ook op zijn beloop moet laten, omdat je dan de mooiste dingen mee maakt. Dingen die je anders niet zou zien. Het boek speelt zich af in de zomer, maar ook te lezen tijdens gure dagen met een kop thee en kruidnoten. Grappig detail: het moment dat ik deze recensie schrijf, is het hoogzomer (augustus), maar is het misschien wel net zo grauw als in oktober.

Hou je van contemporary YA en heb je dit boek nog niet gelezen? Doen dan.

[bol_product_links block_id=”bol_57b05d23cacdb_selected-products” products=”9200000051935508″ name=”the” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: