Recensie The Unhoneymooners

Recensie The Unhoneymooners

Recensie The UnhoneymoonersThe Unhoneymooners
ISBN: 9781501128035
Publicatiedatum: 14 mei 2019
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Olive is always unlucky: in her career, in love, in…well, everything. Her identical twin sister Ami, on the other hand, is probably the luckiest person in the world. Her meet-cute with her fiancé is something out of a romantic comedy (gag) and she’s managed to finance her entire wedding by winning a series of Internet contests (double gag). Worst of all, she’s forcing Olive to spend the day with her sworn enemy, Ethan, who just happens to be the best man.

Olive braces herself to get through 24 hours of wedding hell before she can return to her comfortable, unlucky life. But when the entire wedding party gets food poisoning from eating bad shellfish, the only people who aren’t affected are Olive and Ethan. And now there’s an all-expenses-paid honeymoon in Hawaii up for grabs.

Putting their mutual hatred aside for the sake of a free vacation, Olive and Ethan head for paradise, determined to avoid each other at all costs. But when Olive runs into her future boss, the little white lie she tells him is suddenly at risk to become a whole lot bigger. She and Ethan now have to pretend to be loving newlyweds, and her luck seems worse than ever. But the weird thing is that she doesn’t mind playing pretend. In fact, she feels kind of... lucky.

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Christina Lauren. Het ene boek van dit duo vind ik ijzersterk (The House, Autoboyography) en het andere boek toch echt een stuk minder. Toch was ik benieuwd naar The Unhoneymooners en vooral door de titel. Want: hoezo? Waar slaat de titel in godsnaam op? Dat wordt overigens al redelijk snel duidelijk.

The Unhoneymooners kende ik niet en ik ging dus ook blanco het audiobook in. In het begin moest ik ontzettend wennen aan de voorlezer en had ik moeite om door te luisteren. Ben ik in het begin ook een paar keer tussendoor aan een ander boek begonnen? Misschien…

Toch wilde ik doorzetten en hoopte dat het boek beter zou worden, dat het me iets zou gaan doen. En ik heb het uitgelezen, anders was de kans redelijk groot dat er geen recensie verschenen was. ;-).

Deed The Unhoneymooners me uiteindelijk wat?

Ik vond Olive als hoofdpersoon best oké en ik vond haar best tof. Ik kon me wel in haar inleven op zich, maar ze deed me tegelijk ook niet heel veel. Klinkt een beetje raar, ik weet het. Ik vond haar wel leuker dan tweelingzus Ami, dat wel.

Wel vind ik het jammer dat Ethan vrijwel niet zijn oogpunt liet zien. Maar een paar keer en dat vond ik jammer. Ik denk dat ik het beter gevonden had als je als lezer het ook vanuit hem gezien had.

In The Unhoneymooners gebeuren weinig schokkende dingen. Bijna niets dat je niet aan ziet komen, al is er wel een ding. Maar de rest is vrij voorspelbaar en ik wist in het begin al hoe het Olive zou vergaan. En dat klopte ook. Ook op ongeveer dezelfde manier die ik verwachtte.

Deed The Unhoneymooners me uiteindelijk wat? Om eerlijk te zijn weinig. Het was best een oké-boek, maar dit is beslist niet een van mijn favorieten van dit schrijversduo. Of het lag aan het audiobook, want hoewel ik het meestal fijn vind, vond ik dit boek toch minder. Misschien door wie het voorgelezen wordt, misschien door het verhaal, ik weet het niet.

The Unhoneymooners was wel aardig, maar het was niet echt bijzonder. Het luisterde wat minder weg, maar als ik het gelezen zou hebben zou het makkelijk weggelezen hebben. Maar of ik dit boek onthoud? Ik betwijfel het.

Van mij krijgt The Unhoneymooners 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: