Recensie: The Upside of Falling

Recensie: The Upside of Falling

Recensie: The Upside of FallingThe Upside of Falling
ISBN: 9780062918055
Publicatiedatum: 18 februari 2020
Aantal bladzijdes: 288
Goodreads

It’s been years since seventeen-year-old Becca Hart believed in true love. But when her former best friend teases her for not having a boyfriend, Becca impulsively pretends she’s been secretly seeing someone.

Brett Wells has it all. Being captain of the football team and one of the most popular guys in school, he should have no problem finding someone to date, but he’s always been more focused on his future than who to bring to prom. When he overhears Becca’s lie, Brett decides to step in and be her mystery guy. It’s the perfect solution: he gets people off his back for not dating and she can keep up the ruse.

Acting like the perfect couple isn’t easy though, especially when you barely know the other person. But with Becca still picking up the pieces from when her world was blown apart years ago and Brett just barely holding his together now, they begin to realize they have more in common than they ever could have imagined. When the line between real and pretend begins to blur, they are forced to answer the question: is this fake romance the realest thing in either of their lives?

The Upside of Falling is voor mij een volkomen onbekend boek. De auteur ook, maar dat kan kloppen. Dit is namelijk haar eerste boek. Blijkbaar heeft het op Wattpad gestaan en het is wel typisch zo’n verhaal: luchtig voor tussendoor en met een HEA (Happy Ever After). Op het moment dat ik de flaptekst las, wist ik hoe het zou eindigen. 

Maar soms vind ik het wel fijn dat een boek in hetzelfde stramien verloopt. Dat je precies weet waar je aan toe bent. En wat dat betreft voldeed The Upside of Falling exact aan de verwachtingen.

The Upside of Falling is een boek vol romantische fluff. Hier en daar is het zo zoetsappig dat het glazuur van mijn tanden sprong. En het is echt het typische, standaardverhaal dat je vaker ziet, vooral op Wattpad.

Ik had dan ook niet verwacht dat Becca en Brett meer diepgang zouden hebben dan een kartonnen Edward Cullen, maar het viel me best mee nog. Natuurlijk zijn het geen megadiepe personages, maar ze waren wel dieper dan ik dacht en hadden toch ook nog wel dingen meegemaakt. Er zaten ook onderliggende gedachten achter waarom Brett en Becca doen wat ze doen. Ik moet wel zeggen dat ik de motivatie van Brett wel iets beter vond en ik denk ook dat ik hem leuker vond. 

Dit is contemporary zoals contemporary moet zijn. 

Wel vond ik het erg tof dat Becca nogal een boekenworm is en haar boek overal mee naar toeneemt. Ik kon me op dat gebied wel in haar inleven, haha. Niet zo gek ook natuurlijk.

The Upside of Falling is geen origineel boek met supergave en toffe plotwendingen, want die zijn er niet. Als je aan het begint: zo gaat het eindigen dan zit je waarschijnlijk goed. Toch vond ik het best vermakelijk en was het zo luchtig als je denkt dat het is. Het is een prima boek voor een luie dag aan het strand (al mag je van mij dan ook best Het Puttertje lezen, hoor. Wat je ook maar gelukkig maakt). Dit is contemporary zoals contemporary moet zijn. 

Wel vond ik er iets teveel thema’s in zitten en hadden ze sommige dingen er niet ook nog in hoeven stoppen, maar dat is een kwestie van eigen voorkeur natuurlijk. 

The Upside of Falling vond ik een prima YA-boek. Gaat het lang in mijn geheugen spoken, omdat ik het zo indrukwekkend vond? Nee, dat niet. Mis je iets als je het niet leest? Nee, ook niet. Maar ik heb me vermaakt en dat is het belangrijkste.

The Upside of Falling krijgt van mij 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: