Recensie: The Whole Thing Together

Recensie: The Whole Thing Together

The Whole Thing Together
ISBN: 9780385736893
Auteur: Ann Brashares
Uitgever: Delacorte Press
Publicatiedatum: 25 april 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Summer for Sasha and Ray means the sprawling old house on Long Island. Since they were children, they’ve shared almost everything—reading the same books, running down the same sandy footpaths to the beach, eating peaches from the same market, laughing around the same sun-soaked dining table. Even sleeping in the same bed, on the very same worn cotton sheets. But they’ve never met.

Sasha’s dad was once married to Ray’s mom, and together they had three daughters: Emma, the perfectionist; Mattie, the beauty; and Quinn, the favorite. But the marriage crumbled and the bitterness lingered. Now there are two new families—and neither one will give up the beach house that holds the memories, happy and sad, of summers past.

The choices we make come back to haunt us; the effect on our destinies ripples out of our control…or does it? This summer, the lives of Sasha, Ray, and their siblings intersect in ways none of them ever dreamed, in a novel about family relationships, keeping secrets, and most of all, love

The Whole Thing Together is het nieuwste boek van Ann Brashares. Ik denk dat er bij bijna iedereen wel een belletje gaat rinkelen bij deze naam. Of anders wel bij de serie waarmee ze eigenlijk bekend werd: Sisterhood Of the Traveling pants. Sommige mensen zullen de film gezien hebben, anderen hebben misschien de boeken gezien en de film gezien.
Zelf heb ik na deze serie ook nog een ander boek (De laatste zomer) van deze schrijfster gelezen en die vond ik erg mooi. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor The Whole Thing Together, maar kwamen deze ook uit?

The Whole Thing Together begint heel verwarrend met een lijst met namen van de verschillende families die in het boek voorkomen, maar ik raakte er vooral van de war. ‘Wie hoort nou ook alweer bij familie A en wie bij B en C?’ Wat mij betreft had dat best wat minder verwarrend gekund, want het zorgde ervoor dat ik af en toe terug moest bladeren om de verbanden te zien of er diep over nadacht.

Het boek wordt niet verteld vanuit een of twee personages, maar er wordt constant gewisseld tussen verschillende mensen. Deze manier heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je dingen vanuit iedereen te zien krijgt, maar het nadeel is dat ik de personages allemaal oppervlakkig leer kennen en er springt er niet een uit die ik beter heb leren kennen.

Ik dacht dat het verhaal vanuit Ray en Sasha verteld zou worden, maar ook de halfzussen komen aan het woord en dat vond ik minder prettig. Daarnaast is het soms niet meteen duidelijk wie er aan het woord is, omdat het verteld wordt vanuit de derde persoon. Voor mij blijven alle personages dan ook best vlak en kan ik niet met ze meeleven. Zelfs niet tijdens de heftige en onverwachte gebeurtenis in het boek.

Die onverwachte gebeurtenis vond ik trouwens niet echt in het verhaal passen. Het voelde een beetje alsof Ann dacht: ja, nu gebeurt er even niet zoveel in het verhaal, laat ik wat dramatisch laten gebeuren. Het voelde gewoon niet helemaal logisch.

De Nederlandse cover van dit boek vind ik een stuk mooier dan de Engelse; hij valt een stuk beter op door de kleur geel en de tekening op de voorkant. Bovendien vind ik hem beter bij het boek passen dan de originele titel.

The Whole Thing Together viel mij gewoon tegen. Hij las niet zo lekker weg als ik gewend ben van Ann Brashares en was vooral erg verwarrend, dus wat mij betreft zijn die hoge verwachtingen niet waargemaakt. Jammer.

Van mij krijgt The Whole Thing Together 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: