Recensie: Theatrical

Recensie: Theatrical

Theatrical
ISBN: 9781474940689
Publicatiedatum: 28 juni 2018
Aantal bladzijdes: 442
Goodreads

Hope dreams of working backstage in a theatre, and she’s determined to make it without the help of her famous costume designer mum. So when she lands an internship on a major production, she tells no one. But with a stroppy Hollywood star and his hot young understudy upstaging Hope’s focus, she’s soon struggling to keep her cool… and her secret.

Gorgeously fresh, funny and commercial YA romance from the author of Unconventional, and The Last Summer of Us.

Ik besloot Theatrical te lezen om drie redenen: De auteur komt naar Nederland (we gaan er voor nu vanuit dat Yaltifal gewoon doorgaat), het was goedkoop en het klonk tof.

Ik ken Maggie Harcourt niet, dus ik had verder totaal geen idee wat ik kon verwachten. Maar de aanbeveling van Lucy The Reader – aka Lucy Powrie wiens boek ik wel heel tof vond –  was dat wat me over de streep trok. 

Wat ik tof vond aan Theatrical is dat het in allemaal verschillende delen opgedeeld is en dat elke naam van een deel te maken heeft met iets in het theater achter de schermen. Ik heb er verder niet veel verstand van, maar ik vond dat wel een leuke aanvulling. 

Ook vond ik het tof dat hoofdpersoon Hope eens niet beroemd wil worden, maar in plaats daarvan lekker achter de schermen wil werken. Zulke mensen moeten er ook zijn en die zijn ook gewoon belangrijk. 

Hope vond ik best een oké personage. Ze bleef wel een beetje vlak, maar ik kon er wel mee leven op zich. Af en toe ergerde ik me aan haar, maar goed, ook dan doet een personage iets met je. Vond af en toe dat ze dingen verkeerd aanpakte, maar goed, de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal. En eerlijk? Misschien ergerde ik me wel omdat ik het precies zo aangepakt zou hebben.

Vond af en toe dat ze dingen verkeerd aanpakte, maar goed, de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal.

Wat ik wel jammer vond was dat ik het boek zeker tot 60 procent behoorlijk saai vond. Het kabbelde een beetje en er gebeurde eigenlijk gewoon niet zoveel. Pas in het tweede deel kwam er meer actie en daar ging ik dan ook veel vlotter doorheen. 

Op zich is de schrijfstijl van Maggie wel oké, maar ik vraag me wel af of haar andere boeken net zo opgebouwd zijn. Soms weet je meteen of een auteur in je straatje past, soms weet je dat het niet zo is. Maar bij Maggie twijfel ik. Het las op zich best oké weg, maar ging dus nogal langzaam. 

In Theatrical hoef je geen schokkende plotwendingen of onverwachte gebeurtenissen te verwachten. In dat opzicht is het best een standaard contemporary Young Adult. Dus als je daar niet van houdt, zou ik hem lekker overslaan.

Theatrical was een oké-boek, maar ik kan nog niet bepalen of Maggie mijn auteur is. Heb ik me verveeld? Nee, dat ook niet. 

Van mij krijgt Theatrical 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: