Recensie: They Both Die At The End

Recensie: They Both Die At The End

Recensie: They Both Die At The EndThey Both Die At The End
ISBN: 9780062457790
Auteur: Adam Silvera
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 5 september 2017
Genres: Audiobook, Contemporary
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

On September 5, a little after midnight, Death-Cast calls Mateo Torrez and Rufus Emeterio to give them some bad news: They're going to die today. Mateo and Rufus are total strangers, but, for different reasons, they're both looking to make a new friend on their End Day. The good news: There's an app for that. It's called the Last Friend, and through it, Rufus and Mateo are about to meet up for one last great adventure and to live a lifetime in a single day.

Ik luisterde They Both Die At The End zonder ook maar iets over het boek gelezen te hebben. Het enige dat ik wist was de titel, de schrijver en dat het een Young Adult zou zijn. Ik herkende de schrijver en de titel wel van anderen en dus besloot ik om hem eens te gaan luisteren.

En de titel intrigeert ook gewoon, want ja, je wilt toch weten wie die twee zijn die dood zouden gaan aan het einde. Misschien is de titel trouwens ook een spoiler, want nog voor je begint weet je hoe het eindigt. Of denk je dat, in elk geval. Een echt verrassend einde verwacht je niet bij een boek met deze titel, maar gek genoeg, deed het dat toch. Het liep niet af zoals ik verwachtte, maar op een andere manier en dat vond ik tof. Dat Adam Silvera toch weet te verrassen met zo’n opvallende titel.

 

Het is een boek dat niet echt in een hokje te stoppen is, behalve dan dat het een Young Adult is, want dat is wel echt zo. Maar het is niet helemaal contemporary, want er zit iets in dat we niet hebben: dat je gebeld wordt dat je binnen vierentwintig uur dood bent. Het zou overigens wel kunnen in de verre toekomst, maar ik zie het niet gebeuren. Dat is overigens ook wel meteen het enige waarom They Both Die At The End zo lastig in te schatten is.

De meeste stukken worden vanuit Mateo en Rufus verteld, de twee jongens die de hoofdpersonen zijn in dit boek, maar ook vanuit andere mensen die er soms ineens tussendoor kwamen. Op de een of andere manier hadden ze wel een connectie met de twee jongens, maar ik vond het niet fijn lezen. Voor mij voegden die andere mensen erg weinig toe. Zo weinig dat ik op een bepaald moment geïrriteerd werd door die stukken. Ik vind een boek dat van Mateo naar Rufus en weer terug naar Mateo gaat, veel fijner lezen.

Misschien kwam er daarom niet helemaal goed in en bleef het boek toch wat vlak. Zonde, want They Both Die At The End is wel een interessant boek met een interessant plot. Daarnaast vind je er thema’s als dood en vriendschap in.

They Both Die At The End wordt op een lichte, luchtige manier verteld. Er zitten niet zo heel veel schokkende plotwendingen in, maar genoeg om het interessant te houden. Ik heb me tijdens het lezen in elk geval niet verveeld en van mij krijgt They Both Die At The End toch drieënhalve ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge