Recensie: This Adventure Ends

Recensie: This Adventure Ends

Recensie: This Adventure EndsThis Adventure Ends
ISBN: 9781627799362
Auteur: Emma Mills
Uitgever: Henry Holt and Company
Publicatiedatum: 4 oktober 2016
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

Sloane isn't expecting to fall in with a group of friends when she moves from New York to Florida—especially not a group of friends so intense, so in love, so all-consuming. Yet that's exactly what happens.

Sloane becomes closest to Vera, a social-media star who lights up any room, and Gabe, Vera's twin brother and the most serious person Sloane's ever met. When a beloved painting by the twins' late mother goes missing, Sloane takes on the responsibility of tracking it down, a journey that takes her across state lines—and ever deeper into the twins' lives.

Filled with intense and important friendships, a wonderful warts-and-all family, shiveringly good romantic developments, and sharp, witty dialogue, this story is about finding the people you never knew you needed.

This Adventure ends las ik eigenlijk meteen na Foolish Hearts, deels omdat in Foolish Hearts al een stukje achterin las en ik was wel geïntrigeerd door het boek.
This Adventure Ends is echt een typische contemporary Young Adult over een meisje dat verhuist en op een nieuwe plek weer moet zien te aarden. De personages zijn oké, maar niet megabijzonder. Sloane vond ik wel oke, ik heb me niet aan haar gestoord en ik hoopte voor haar dat alles goed zou komen. Het hele boek is ook vanuit haar oogpunt.

Wat ik wel jammer vond, was dat je iedereen ook door haar ogen zag en dus best oppervlakkig bleef. Ik had best meer willen weten van Vera bijvoorbeeld, want dat vond ik een intrigerend personage, maar vanuit Sloane leerde je haar niet compleet kennen. Denk dat het een pluspunt geweest was als Emma dat toegevoegd had. Aan de andere kant: dat heeft ze nog in geen van haar drie boeken gedaan, dus misschien vindt ze dat wel heel lastig.
Je ziet aan het begin al wel ongeveer waar het heen gaat, maar er zit wel een plotwending in die ik niet per se aan had zien komen en dat vond ik wel tof. Dat ging net even anders dan ik verwacht had.


In Foolish Hearts vond ik die hele stukken over dat spel die erin zaten, teveel en in This Adventure Ends zijn het stukjes uit romans die de vader van Sloane schrijft. Dat vond ik teveel en gewoon ook saai. Ik hoop dat ze dat in een eventueel volgend boek niet meer doet. Aan de andere kant: als je er wel van houdt, is het best tof natuurlijk.
This Adventure Ends vond ik een fijne contemporary die toch wel iets wist te raken en ik ben ook blij dat ik hem gelezen heb. First & Then blijft totnutoe mijn favoriet en Foolish Hearts vond ik het minste. This Adventure Ends eindigt precies tussen deze twee.

Ik ben wel benieuwd naar nieuwer werk van Emma. This Adventure Ends krijgt van mij wel 3.5 ster, want het boek wist me wel te raken op de een of andere manier en het was een fijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: