Recensie: Tower of Dawn (Spoilers voor 1-5)

Recensie: Tower of Dawn (Spoilers voor 1-5)

Tower of Dawn
ISBN: 9781681195773
Auteur: Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #6
Uitgever: Bloomsbury USA Childrens
Publicatiedatum: 5 mei 2017
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 672
Goodreads

In the next installment of the New York Times bestselling Throne of Glass series, follow Chaol on his sweeping journey to a distant empire.

Chaol Westfall has always defined himself by his unwavering loyalty, his strength, and his position as the Captain of the Guard. But all of that has changed since the glass castle shattered, since his men were slaughtered, since the King of Adarlan spared him from a killing blow, but left his body broken.

His only shot at recovery lies with the legendary healers of the Torre Cesme in Antica—the stronghold of the southern continent's mighty empire. And with war looming over Dorian and Aelin back home, their survival might lie with Chaol and Nesryn convincing its rulers to ally with them.

But what they discover in Antica will change them both—and be more vital to saving Erilea than they could have imagined.

Mogelijk spoilers voor de Throne of Glass-boeken één tot en met vijf.

Tower of Dawn is het zesde deel in de Throne of Glass-serie. Eigenlijk zou het een novella worden met Chaol in de hoofdrol, maar Sarah J. Maas kon het verhaal van Chaol blijkbaar onmogelijk in een novella krijgen. Wat ik dan best grappig vind, is dat het boek zo’n 664 pagina’s telt en volgens mij is dat het dikste boek totnutoe. Wel knap dat ze dan dacht dat dat ooit in een novella zou passen.

In Tower of Dawn leer je Chaol van een andere kant kennen. Niet de korte stukjes in de rest van de serie, maar echt in een veel groter verhaal. Ik vond het boek lekker vlug weglezen en ik kwam er op de een of andere manier een stuk beter doorheen dan Empire of Storms. Nou ja, voor zover een boek van ruim zeshonderd pagina’s vlug wegleest, want ik heb er uiteindelijk nog een goede week over gedaan. 

Blijkbaar heb ik gewoon meer met Chaol dan met Aelin. Die laatste komt in Tower of Dawn niet voor, al wordt ze wel genoemd. Naast Chaol leer je ook Nesryn hier een stuk beter kennen en die vond ik ook best tof. Beide personages komen hier beter uit de verf dan in de voorgaande boeken. Daarnaast maak je kennis met nieuwe personages zoals Yrene. Naar Yrene was ik erg benieuwd. Vooral naar wie ze was en wat haar verhaal nou precies was.

De cover is zoooo mooi. Vooral dat blauw.

In Tower of Dawn zijn alle elementen voor een goede fantasy te vinden: plotwendingen, spanning, actie, geheimen die ontrafeld moeten worden, avontuur, toffe personages. Het zit er allemaal in. Als lezer wil je verder lezen, want je wilt weten hoe het eindigt. Het einde was toch best onverwachts voor mij, want ik had het niet aan zien komen. Ik ben ook heel benieuwd wat voor effect dit einde op de rest van de serie gaat hebben.

Wat voor mij het grootste minpunt van dit boek was, was toch wel de dikte. Het had best wat dunner gemogen – en gekund. Er zaten wat stukken in die niet echt relevant of boeiend waren en voor mij meer als opvulling dienden. Niet dat ik ze verder vervelend vond, want het las gewoon goed weg. 

Maar wat mij betreft is Tower of Dawn een goed zesde deel en ook echt wel een aanvulling op de serie. Ik ben blij dat ze dit boek ook geschreven heeft. Het boek krijgt van mij vier sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: