Recensie: Turbulentie

Recensie: Turbulentie

Turbulentie
ISBN: 9789460680045
Auteur: Mariëtte Middelbeek
Uitgever: Marmer
Publicatiedatum: september 2009
Genres: Chicklit
Aantal bladzijdes: 281
Goodreads

Als alles door elkaar wordt geschud…
Sara Doesburg geniet met volle teugen van haar leven vol glamour. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over en waakt ze met harde hand over haar maat 36. De mannen heeft ze voor het uitzoeken. Een baan van 9 tot 5? Een degelijk leven? Sara moet er niet aan denken! Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen. Maar dan wordt er bij haar zus Anouk borstkanker geconstateerd.
Ineens is alles anders. Sara is de enige binnen de familie die haar vierjarige neefje Max onder haar hoede kan nemen. Weg vrijheid, weg luxe leventje! Ze zit niet te wachten op de verantwoordelijkheid voor een kind en verzet zich er dan ook met hand en tand tegen, maar je doodzieke zus kun je toch niet in de steek laten?
Terwijl Anouk vecht tegen de kanker, probeert Sara met vallen en opstaan te wennen aan het kind dat haar leven op z'n kop zet. En dringt zich de vraag op wat echt belangrijk is in het leven...

Turbulentie was het tweede boek dat ik van Mariëtte Middelbeek luisterde. Van dit boek had ik niet heel veel verwachtingen, dus ik begon zonder al teveel meningen. Wel wist ik al dat het een chicklit was, dus dat het niet mega diepgaand zou worden. Maar dat laatste viel me eigenlijk best mee.

Ja, Turbulentie is een chicklit en de personages zijn niet heel diep, maar toch kreeg ik bij dit boek wel een brok in mijn keel om bepaalde gebeurtenissen. Hoe het boek eindigt, had ik al van mijlenver aan zien komen, maar dat neemt niet weg dat het toch best zielig is. Daar heb ik best een traantje bij weggeslikt. Ik ben niet gauw emotioneel bij boeken en zeker niet in dit genre, maar dit verhaal was daar blijkbaar een uitzondering in.

Misschien komt het ook wel omdat in Turbulentie voor mij best een stukje herkenning zit in bepaalde gebeurtenissen. Dan zijn dingen natuurlijk altijd heftiger als je er zelf mee te maken hebt gehad. In elk geval: ik ervaar dat wel zo.
Een boek als The Fault In Our Stars zal ik nu ook altijd anders lezen en een opmerking (“I lit up like a Christmas tree, Hazel Grace”) van Augustus zal ik voor altijd herinneren, gok ik. Dingen worden anders naarmate je beleving anders wordt en je levenservaring anders wordt.

Sara vind ik in het begin van het boek niet leuk. Maar dan ook echt niet leuk gewoon. Bah, wat een naar mens is ze in het begin. Ik vind haar harteloos en totaal niet leuk. Met iemand als de Sara in het begin zou ik nooit vriendinnen willen zijn. Gelukkig verandert hoofdpersoon Sara compleet in het boek, want ik denk dat ik het boek anders niet verder geluisterd had. Het is mooi om die ontwikkeling te zien.

Turbulentie was een fijn boek om te luisteren, ondanks het ietwat zielige onderwerp dat ervoor zorgde dat Sara als een blad aan een boom omsloeg, maar het is wel realistisch, want dat gebeurt in het echte leven ook. Van mij krijgt Turbulentie dan ook 3.5 ster.

[bol_product_links block_id=”bol_589c9cb3cf4ee_selected-products” products=”1001004010992131″ name=”turbulentie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge