Recensie: Het tweede boek van Tess

Recensie: Het tweede boek van Tess

Het 2de boek van Tess
ISBN: 9789044827422
Auteur: Miriam Bruijstens
Uitgever: Clavis
Publicatiedatum: maart 2016
Genres: New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 119
Goodreads

Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.

Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?

Een cross-overroman waarin het personage Tess nog meer onder je huid kruipt. Een heftig verhaal vol vriendschap, hartstocht, verdriet en humor. En poëzie.

Ik las al eerder Het boek van Tess. Het tweede boek van Tess is een nieuw boek over Tess en het verhaal gaat verder. Na deel 1 was ik best benieuwd hoe het verder zou gaan, vooral omdat het verhaal een beetje abrupt eindigt. 

Het boek is heel erg dun en daardoor komen de personages voor mij niet echt tot leven. Scenes zijn vaak heel kort en blijven wat plat. Voor mijn gevoel zit er ook weinig emotie en weinig diepgang in. Aan de andere kant past het wel bij de schrijfstijl die bijzonder is. In het begin moest ik even wennen, maar later kwam ik er beter in bij Het tweede boek van Tess. Het boek las wel lekker snel weg en ik had het ook zo uit.

Tess is de hoofdpersoon en zij vertelt het verhaal. Toch heb ik na het lezen van Het tweede boek van Tess nog steeds niet echt een goed beeld van wie Tess nou echt is, behalve een beetje vreemd. Ze voelt een beetje als Rivella: ‘Een beetje vreemd, maar wel lekker.’ En misschien komt dat ook wel, omdat ze zelf nog zoekende is. Misschien komt het, omdat ze het zelf nog niet goed weet.

In Het tweede boek van Tess zitten ook gedichten, gedichten die Tess schrijft. Dit vind ik best origineel en heb ik eigenlijk nog niet eerder gezien in boeken, dus dat vind ik tof. Zelf heb ik niet heel veel met gedichten, maar ze stoorden me niet.

Het 2de boek van Tess

De voorkant van dit boek valt op en ik zou hem zeker oppakken in de boekhandel. Het is een boek dat nieuwsgierig maakt, ook door de dikte. Ik vind het knap als je binnen zo weinig bladzijdes een compleet verhaal kan vertellen, want dat zou mij niet lukken.

Het boek is bijzonder en meer kan ik er niet van maken. Dat is positief en negatief. Mij stoort het gebrek aan diepgang teveel om het boek vier sterren te geven, maar voor een YA is dit absoluut een prima boek. Ik vind dit boek lastig om te beoordelen, omdat het anders is. Wat ik wel kan zeggen is dat het anders op een goede manier is. Net als Rivella.

[bol_product_links block_id=”bol_57c6d9c52a578_selected-products” products=”9200000053301213″ name=”2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “ Recensie: Het tweede boek van Tess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: