Recensie: Twisted Palace

Recensie: Twisted Palace

Twisted Palace
ISBN: 9781682305065
Auteur: Erin Watt
Series: The Royals #3
Uitgever: Everafter Romance
Publicatiedatum: 17 oktober 2016
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 370
Goodreads

From mortal enemies to unexpected allies, two teenagers try to protect everything that matters most.

Ella Harper has met every challenge that life has thrown her way. She’s tough, resilient, and willing to do whatever it takes to defend the people she loves, but the challenge of a long-lost father and a boyfriend whose life is on the line might be too much for even Ella to overcome.

Reed Royal has a quick temper and even faster fists. But his tendency to meet every obstacle with violence has finally caught up with him. If he wants to save himself and the girl he loves, he’ll need to rise above his tortured past and tarnished reputation.

No one believes Ella can survive the Royals. Everyone is sure Reed will destroy them all.
They may be right.

With everything and everyone conspiring to keep them apart, Ella and Reed must find a way to beat the law, save their families, and unravel all the secrets in their Twisted Palace.

Let op: mogelijke spoilers voor Paper Princess en Broken Prince.

Paper Princess en Broken Prince, deel 1 en 2 in de Royals-trilogie, las ik al tijden eerder, maar aan Twisted Palace kwam ik op de een of andere manier steeds maar niet toe. Misschien omdat ik Broken Prince niet zo vond, dat kan best. In elk geval las ik nu eindelijk dit boek.

De serie wordt zowel Young als New Adult genoemd. Young Adult, omdat de personages in die leeftijdscategorie vallen. New Adult omdat er best wat explicietere scenes in zitten. Zelf vind ik het een lastige, maar ik weet wel dat ik het niet aan de hele jonge young adults zou laten lezen.

In Twisted Palace komen zowel Ella als Reed aan het woord. Meestal heb ik meer iets met de jongens, maar in dit boek vond ik Ella’s stukken leuker dan die van Reed. Reed kwam voor mij meer tot leven in haar stukken dan in die van hem en met Ella had ik dat niet. Haar stukken lazen om de een of andere manier fijner weg. Wel vind ik ze allebei tot leven komen en niet vlak blijven.

Voor een groot deel is het boek best voorspelbaar, maar toch wilde ik door blijven lezen, want ik was nieuwsgierig en wilde per se weten hoe het af zou lopen. Deze schrijfsters – Elle Kennedy en Jen Frederick schrijven samen als Erin Watt – maken je erg nieuwsgierig en zorgen ervoor dat je wilt blijven lezen. Ook dat was in Twisted Palace niet anders.

Er zit een stuk in waarbij ik zoiets had van: Wat? Huh? *bladert terug*. O, maar het is echt zo. In Twisted Palace zit een mega-plotwending die ik echt niet aan had zien komen, maar waar ik erg blij van werd. Niet voorspelbaar. Yes!

Van de Royals-serie verschijnen er nog meer delen over Easton: Fallen Heir en Cracked Kingdom. Stiekem las ik daarom ook even wat sneller door. Die eerste is verschenen als deze recensie online staat, de tweede komt op 31 december volgens Goodreads. Ik ben naar die delen erg benieuwd, omdat Easton Royal mijn favoriet is in de serie. In mijn hoofd klopt Chace Crawford trouwens precies bij het beeld van Easton, al is die eigenlijk wat oud. Wel zoals hij was in Gossip Girl als Nathaniel – Nate – Archibald.

Twisted Palace is een boek waar je een paar keer met je mond open zit en mompelt: ‘nee, dat kan niet. Huh, hoe dan?’ Toch voelde het voor mij iets te nep aan of zo. Het voelde net iets te dramatisch of zoiets. Het las lekker en snel weg, maar het is niet mijn favoriet.

Voor mij blijft Pape Princess het beste boek in de serie. Maar het is een waardige afsluiter voor de verhalen met Reed en Ella in de hoofdrol. En een pluspuntje voor de covers, want die zijn geweldig. Stuk voor stuk. Van mij krijgt Twisted Palace drie sterren, helaas net geen drieënhalf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge