Recensie: Ugly

Recensie: Ugly

Ugly
ISBN: 9780994354747
Auteur: Margaret McHeyzer
Publicatiedatum: 26 oktober 2015
Genres: New Adult, Young Adult
Aantal bladzijdes: 323
Goodreads

If I were dead, I wouldn't be able to see.
If I were dead, I wouldn't be able to feel.
If I were dead, he'd never raise his hand to me again.
If I were dead, his words wouldn't cut as deep as they do.
If I were dead, I'd be beautiful and I wouldn't be so...ugly.
I'm not dead...but I wish I was.

*This is a dark YA/NA standalone, full-length novel. Contains violence and some explicit language

Ik zit in een groepsapp waar over het boek Ugly gesproken werd door Jaike en door haar verhalen werd ik toch wel erg nieuwsgierig naar dit verhaal. Vooral omdat zij er zo enthousiast over was en het echt een goed boek vond. Toen ik het op de site Netgalley zag staan, besloot ik om het aan te vragen. Wat vond ik ervan met mijn hooggespannen verwachtingen?

Ugly is de perfecte titel voor dit boek, want dat is het. Lelijk. Niet lelijk in de zin dat het lelijk geschreven is of slecht, want dat is het absoluut niet. Het verhaal van hoofdpersoon Lily is ugly. De titel klopt in meerdere opzichten en vertelt het verhaal zonder te spoileren of zoiets. Ik vind het ook echt een goede en sterke titel.

Het verhaal is intens en meeslepend. Ik kon het boek niet wegleggen, ik moest doorlezen, net zo lang tot het boek uit was. Ik vind de schrijfstijl van Margaret McHeyzer erg fijn en lekker weglezen. Ze maakt nieuwsgierig waardoor je verder wilt lezen.

Wat ik wel vind, is dat er misschien teveel drama zit in dit boek. Lily rolt van het ene drama in het andere. Ik snap best dat het in het dagelijkse leven ook zo gaat, maar voor mij voelde het als too much, als teveel. Maar daardoor is het verhaal natuurlijk ook behoorlijk heftig, want dat is het absoluut.

De laatste honderd pagina’s hadden voor mij best korter gekund, toen raakte het verhaal een beetje mijn aandacht kwijt. Ugly gaat in het begin heel erg snel, maar de laatste honderd pagina’s gaan vrij traag. Hier voelde het of de schrijfster niet zo goed wist of ze dit helemaal uit moest schrijven of moest kappen. Ik had het niet erg gevonden als ze in dit stuk tijdsprongen gemaakt had en het een stuk had ingekort. Zonde, want anders had ik Ugly nog een stuk beter gevonden.

In het verhaal zitten (voor mij) niet echt onverwachte plotwendingen, maar dat stoorde me ook niet. Waarschijnlijk omdat er al genoeg gebeurt in het verhaal waardoor het verhaal ook eigenlijk wel vol genoeg is.

Toch vind ik dit boek absoluut 3.5 ster waard, want het verhaal is goed, net als de schrijfstijl. Als je van donkerdere YA/NA contemporary boeken houdt, vindt je dit boek misschien wel leuk.

Met dank aan Netgalley voor het recensie-ebook van dit boek.

[bol_product_links block_id=”bol_571375d0689f3_selected-products” products=”9200000050822086″ name=”Ugly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: