Recensie: Uninvited

Recensie: Uninvited

Recensie: UninvitedUninvited
ISBN: 9780062233653
Auteur: Sophie Jordan
Series: Uninvited #1
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 28 januari 2014
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

When Davy Hamilton's tests come back positive for Homicidal Tendency Syndrome (HTS)-aka the kill gene-she loses everything. Her boyfriend ditches her, her parents are scared of her, and she can forget about her bright future at Juilliard. Davy doesn't feel any different, but genes don't lie. One day she will kill someone.

Only Sean, a fellow HTS carrier, can relate to her new life. Davy wants to trust him; maybe he's not as dangerous as he seems. Or maybe Davy is just as deadly.

The first in a two-book series, Uninvited tackles intriguing questions about free will, identity, and human nature. Steeped in New York Times bestselling author Sophie Jordan's trademark mix of gripping action and breathless romance, this suspenseful tale is perfect for fans of James Patterson, Michelle Hodkin, and Lisa McMann.

Uninvited is een boek waar ik nog nooit van gehoord heb, maar ik ken schrijfster Sophie Jordan en ik vind haar boeken meestal wel tof, dus ik besloot om het boek te gaan beluisteren. Ik verwachtte dat dit boek als een trein zou lezen, omdat ik dat meestal vind bij haar boeken. En dat is zeker het geval, want de schrijfstijl is lekker vlot en maakt echt wel nieuwsgierig. Ik wilde graag weten hoe het af zou lopen met iedereen en ik vond het prettig om hem te beluisteren.

In het begin was Uninvited vreemd. Niet dat het slecht was, maar wel vreemd. Ik had geen idee waar het toe zou gaan leiden en wat er allemaal zou gaan gebeuren. Het verhaal lijkt op een verhaal in deze wereld als je de achterflap niet gelezen hebt. Dat was iets dat ik niet gedaan had, oeps. Als je dat wel hebt gedaan, is alles wel een stuk duidelijker waarschijnlijk. Jammer dat je dan ook meteen wat spoilers erbij hebt, maar goed. De spoilers op de achterkant zijn overigens geen dingen die je niet aan ziet komen, want ze zijn nogal voorspelbaar. Toch is het jammer.

Ook echt onverwachte plotwendingen zitten er niet in. Het is allemaal redelijk voorspelbaar in dit soort boeken. Wel vind ik het onderwerp origineel, want meestal zijn het hoofdpersonages die uitverkoren zijn voor iets groots dat ook meteen goed is. Davy is niet iemand die alleen maar grote en goede dingen gaat doen. Totaal niet zelfs.

 

Davy was een leuk personage en ik zag haar wereld graag vanuit haar ogen. Het wordt in de eerste persoon verteld, vooral vanuit haar ogen en dat maakte dat ik wel met haar mee kon leven en dat ik een idee kreeg van wat er zich in haar hoofd afspeelt. In Uninvited maakt ze ook echt wel een verandering door. Van naief, rijk, knap prinsesje naar een tough cookie.

Wat ik wel jammer vond, was het standaard liefdesdriehoekje. Die zijn inmiddels wel een beetje uit, al snap ik dat dat helemaal hip was in 2014 toen dit boek uitkwam, maar dat vond ik jammer. Ook het vage in het begin stoorde mij een beetje.

Het einde eindigt best abrupt en ik was ook echt wel benieuwd hoe de serie verder zou gaan in Unleashed. Hoe het af zou lopen met Davy, maar ook de andere mensen die ze ontmoet.

Wat mij betreft is dit ook niet Sophie Jordans beste boek, maar desondanks vond ik het wel leuk genoeg om door te lezen en het tweede deel ook te gaan luisteren. Ik wil toch echt wel weten hoe het met iedereen af gaat lopen natuurlijk. Uninvited krijgt in elk geval drieënhalve ster, mede door het originele idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: